Pratik Cezerye Tarifi
Evde cezerye nasıl yapılır
Evde kolay cezerye yapabilmek icin gerekli olan malzemeler:
2 su bardağı ince rendelenmiş havuc
60 g (4 corba kaşığı) toz şeker
250 ml (1 su bardağı) su
30 adet Ulker potibor biskuvi
½ su bardağı ince cekilmiş fındık veya ceviz ici
2 cay kaşığı gul suyu
Bulamak icin
½ su bardağı toz hindistan cevizi
½ su bardağı iri cekilmiş fındık, antepfıstığı veya ceviz ici
imageskolaycezeryetarifi5ad3f5b521eb1
Cezerye Yapılışı
Havucları teflon bir tencereye koyun ve uzerine şekeri ile suyu ilave ederek bir taşım kaynatın Ateşi kısıp kapağını kapatarak 5 dakika yumuşamaya bırakın Biskuvileri kucuk parcalara kırın Havucu ateşten alın Biraz ılıyınca icine biskuvileri kırarak atın Fındık veya ceviz icini ve gul suyunu ekleyip, elinizle yoğurarak yapışkan bir hamur haline getirin
Elinizi ıslatarak bu hamurdan, cevizden biraz daha ufak parcalar koparıp, avucunuzun icinde yuvarlayarak top şekline getirin Eşit miktarlarda iki ayrı tepsiye ayırın
Hazırladığınız hamurun tamamı yuvarlanınca bir tepsideki cezeryelerin uzerine hindistan cevizini diğerine ise iri cekilmiş fındık, antepfıstığı veya ceviz icini serpin Tepsileri sallayarak cezeryelerin bu malzemelere bulanmalarını sağlayın Buzdolabında 1 saat soğutun ve ardından bir tepsiye dizin, servis yapın
Afiyet olsun
Alıntı
Evde cezerye nasıl yapılır
Evde kolay cezerye yapabilmek icin gerekli olan malzemeler:
2 su bardağı ince rendelenmiş havuc
60 g (4 corba kaşığı) toz şeker
250 ml (1 su bardağı) su
30 adet Ulker potibor biskuvi
½ su bardağı ince cekilmiş fındık veya ceviz ici
2 cay kaşığı gul suyu
Bulamak icin
½ su bardağı toz hindistan cevizi
½ su bardağı iri cekilmiş fındık, antepfıstığı veya ceviz ici
imageskolaycezeryetarifi5ad3f5b521eb1
Cezerye Yapılışı
Havucları teflon bir tencereye koyun ve uzerine şekeri ile suyu ilave ederek bir taşım kaynatın Ateşi kısıp kapağını kapatarak 5 dakika yumuşamaya bırakın Biskuvileri kucuk parcalara kırın Havucu ateşten alın Biraz ılıyınca icine biskuvileri kırarak atın Fındık veya ceviz icini ve gul suyunu ekleyip, elinizle yoğurarak yapışkan bir hamur haline getirin
Elinizi ıslatarak bu hamurdan, cevizden biraz daha ufak parcalar koparıp, avucunuzun icinde yuvarlayarak top şekline getirin Eşit miktarlarda iki ayrı tepsiye ayırın
Hazırladığınız hamurun tamamı yuvarlanınca bir tepsideki cezeryelerin uzerine hindistan cevizini diğerine ise iri cekilmiş fındık, antepfıstığı veya ceviz icini serpin Tepsileri sallayarak cezeryelerin bu malzemelere bulanmalarını sağlayın Buzdolabında 1 saat soğutun ve ardından bir tepsiye dizin, servis yapın
Afiyet olsun
Alıntı