Kolay Cezerye Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pratik Cezerye Tarifi

Evde cezerye nasıl yapılır

Evde kolay cezerye yapabilmek icin gerekli olan malzemeler:

2 su bardağı ince rendelenmiş havuc
60 g (4 corba kaşığı) toz şeker
250 ml (1 su bardağı) su
30 adet Ulker potibor biskuvi
½ su bardağı ince cekilmiş fındık veya ceviz ici
2 cay kaşığı gul suyu

Bulamak icin
½ su bardağı toz hindistan cevizi
½ su bardağı iri cekilmiş fındık, antepfıstığı veya ceviz ici

imageskolaycezeryetarifi5ad3f5b521eb1

Cezerye Yapılışı

Havucları teflon bir tencereye koyun ve uzerine şekeri ile suyu ilave ederek bir taşım kaynatın Ateşi kısıp kapağını kapatarak 5 dakika yumuşamaya bırakın Biskuvileri kucuk parcalara kırın Havucu ateşten alın Biraz ılıyınca icine biskuvileri kırarak atın Fındık veya ceviz icini ve gul suyunu ekleyip, elinizle yoğurarak yapışkan bir hamur haline getirin

Elinizi ıslatarak bu hamurdan, cevizden biraz daha ufak parcalar koparıp, avucunuzun icinde yuvarlayarak top şekline getirin Eşit miktarlarda iki ayrı tepsiye ayırın

Hazırladığınız hamurun tamamı yuvarlanınca bir tepsideki cezeryelerin uzerine hindistan cevizini diğerine ise iri cekilmiş fındık, antepfıstığı veya ceviz icini serpin Tepsileri sallayarak cezeryelerin bu malzemelere bulanmalarını sağlayın Buzdolabında 1 saat soğutun ve ardından bir tepsiye dizin, servis yapın

Afiyet olsun

Alıntı
 
Geri
Üst