AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kolay Aşure

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kolay Aşure Tanımı İçin Gereçler
Yarım kilo aşurelik buğday
2 su bardağı nohut
2 su bardağı fasulye
1 su bardağı pirinç
1 bardak süt
1 bardak kuru üzüm
1 bardak kuru kayısı
Yarım portakal kabuğu
Süsleme için;
Hindistan cevizi
Antep fıstığı
Ceviz
Nar
Fındık kırığı
Fıstık
Kuş üzümü
Fıstık kırığı

Kolay Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır

Merhabalar herkese.
Ben daha evvelce nohutumu ve fasulyemi haşlamıştım akşamdan buzluktan çıkardım.
Daha sonra akşamdan buğdayımızı 9-10 kez yıkandıktan sonra bir tencereye alarak üstüne su ekliyoruz ve kabarması için bırakıyoruz zati çabucak suyunu çekiyor o yüzden o çektikçe 1 kez daha ekleyerek ocağa alıyoruz .
Üzerine çıkana kadar sıcak su ekliyoruz ve biraz kaynatıyoruz .
Kaynayınca altını kapatıp sabaha kadar kabarmasını bekliyoruz benim bebeğim küçük olduğundan akşamdan pişirdim.
Büyük bir tencereye haşlanmış buğdayı koyuyoruz.
Fasulye ve nohutu da ekliyoruz.
Üstüne su baya çıkana kadar pişmesini bekliyoruz .
Gerçi hepsi pişmiş lakin 30 dakika orta ara karıştırarak devam ediyoruz.
Sırayla üzüm ,kayısı ,pirinç ,portakalı ve süt ekliyoruz.
Yarım saat daha ocakta karıştırarak devam ediyoruz.
Son olarak şekerimizi ekliyoruz .Ben 1 kg şeker döktüm ancak tercihe nazaran değişebilir.
Şekeri de eriyinceye kadar yani kaynayana kadar kısık ocakta kaynatıyoruz.
Aşuremiz hazır soğuduktan sonra donuyor ve kaselerimize alarak süsleme yapabilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
 
Geri
Üst