AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kolay Acma Tarifleri Resimli

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kolay Acma Tarifleri ,


Resimli Kolay Acma Tarifleri ,


Acma

MALZEMELER:
3 su bardağı sut
1 yemek kaşıgı kuru maya
2 yemek kaşıgı şeker
1 tatlı kaşıgı tuz
1 su bardagı sıvı yag
alabidigine un

imageskolayacmatarifleriresimli5ad3f8e52e715

Yapılışı:
Sutu bi kabın icerisine alıp ılık hale gelene kadar ısıtalım ısınan sutun icine mayayı atıp karıştırın başka bir kabın icerisine şekeri, tuzu ,sıvı yagı koyalım sonrada ılıyan mayalı sutude icine boşaltıp karıştırın elimizle sonra yavaş yavaş un ekleyelim acmanın hamuru gayet yumuşak olacak ele biraz yapışır haldeyken hamuru yogurmayı bırakabilirsiniz sutlu ve yaglı olan hamur kendini cabukca toplayacaktır agzı kapalı kilitli bi kapta yaparsanız hamurunuz yarım saat olmadan kabaracaktır cabukca kucuk bi kabın icine koyulan az bir miktar sıvı yagla elinizi yaglayarak hamuru alıp istediginiz şekili verin 200 dereceli fırında pişrin herkesin ayıla bayıla yediği cok yumuşak pufudik acma tarifini sizlerle paylaşmak istedim afiyet olsun



ZEYTİNLİ ACMA

MALZEMELER:
1 su bardağı sut
1 su bardağı su
1 cay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı kadar tuz
1 paket yaş maya
1 adet yumurta
alabildiğince un

İc harcı icin gerekli malzemeler:
Siyah zeytin
Yeşil zeytin
125 gram margarin

Uzeri icin gerekli malzemeler:
1 adet yumurtanın sarısı

imageskolayacmatarifleriresimli5ad3f8e7e7ec3

Yapılışı:
Bir karıştırma kabının icerisine sutu ve sıvı yağı dokun Sonra bir suda mayayı eritip onuda uzerine ilave edin Elde ettiğiniz karışımı guzelce karıştırdıktan sonra yumurta akını, tuzu, toz şekeri ve unu da ilave ediyoruz Hazırladığımız hamuru yarım saat dinlendiriyoruz Dinlendirdikten sonra hamurdan portakal buyukluğu ile eşit orantılı parcalar koparın Yumuşattığınız margarini bu parcaların uzerine dağıtıp elinizle guzelce acın Actığınız hamurların icine minik minik doğradığınız zeytinleri ekleyin Hamuru kapatıp rulo şeklinde sarın Her ruloyu eliniz yardımıyla uzatın ve uzattıktan sonra ikiye bolerek şekillendirin Yumurta sarısını guzelce surdukten sonra daha once 200 derecede ısıttığınız fırının icerisinde tepsi ile pişirin


Peynirli Acma

Malzemeler:
1 su bardağı ılık sut
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı uzerine surulecek)
34 kahve fincanı şeker
1 cay kaşığı mahlep
1 paket kuru hamur mayası tuz alabildiği kadar un
İsteğe bağlı olarak peynir veya haşlanıp ezilmiş baharatlı patates (sade de yapabilirsiniz) corekotu

imageskolayacmatarifleriresimli5ad3f8ecdedb6

Yapılışı:
Oncelikle sıvı malzemeleri yoğurma kabımıza alıyoruz Mayayı da icine ekleyip eritiyoruz Daha sonra tuzunu,mahlebi ve ununu ekliyoruz Unu yavaş yavaş ekleyin Yumuşak bir hamur kıvamında olmalı Hazırladığımız hamurun uzerini ortup sıcak bir yerde mayalanması icin bırakıyoruz Yaklaşık 40 dakika sonra mayasını almış oluyor Kontrol ettiğinizde hamur iki katına cıkmışsa mayasını almış demektir
Mayalanan hamurumuzu parcalara ayırıyoruz Yuvarlak şekilde bastırıp ortalarına ic malzemesini koyduktan sonra elimizle bukerek şerit halinde uzatıp resimdeki gibi şekiller veriyoruz Daha farklı da yapabilirsiniz Uzerlerine yumurta sarısı,1 cay kaşığı pudra şekeri ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ karışımını suruyoruz ve corekotu serpiyoruz 1520 dakika tepside, tepsi mayasını alması icin bekletiyoruz (Mutlaka) 200 dereceli onceden ısıtılmış fırında ustleri kızarana dek pişiriyoruz
Afiyet olsun
 
Geri
Üst