AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kolajenli kemik suyu nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kolajenli kemik suyu nedir?​

İlikli kemik suyunun içerisinde doğal olarak kolajen ve protein bulunur. Eklem sorunlarından selilüte, cilt kırışıklarından sarkmalara ve vücut iltihaplanmalarına kadar birçok rahatsızlığa faydası olan ilikli kemik suyunun bu etkisi içeriğinde bulunan glukozamin bileşiği ve kolajen miktarından kaynaklanmaktadır.

Ilikli kemik jeli nasıl yapılır?​

Püf noktası: kemikler fokur fokur kaynamayacak sadece hafif bir hava kabarcığı çıkacak. Videoda görebilirsiniz. Bu şekilde kemiklerimizi 7-8 saat kaynatalım. Bu süre içerisinde et suyumuzun jel kıvamına geldiğini göreceksiniz.
Yukarıda da belirttiğimiz gibi, kemik suyu güçlü bir kolajendir. Bu özelliği ile cilt yenilenmesine önemli bir katkıda bulunuyor. Kemik suyu içerdiği prolin glutamin gibi kolajenin yapısını oluşturan aminoasitler sayesinde vücuttaki dokuların ve özellikle cilt ve kas dokusunun onarımını ve yenilenmesini sağlıyor.
Evde ilikli kemik suyu nasıl yapılır?
Kemik Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Dana kemiklerinizi kasabıza düdüklü tencerenize sığacak şekilde kırdırın ve kemiklerin bol ilikli olmasını isteyin.
- Geniş bir kap içerisine, kemiklerinizin üzerini geçecek şekilde su doldurun, bekleme suyuna bir çay bardağı sirkenizi de ekleyip 1 saat kadar suda kalmalarını sağlayın.
Kemik suyuna soğan konur mu?
– Kemikler büyük bir tencereye konur. Üzerini kapatacak miktarda su eklenir. Arzuya göre lezzet vermek üzere içine soğan, havuç, sarımsak, kereviz vb. gibi sebzeler de eklenebilir. – Kemikteki kalsiyum ve diğer minerallerin kolayca çözülerek suya geçebilmesi için suya 2 yemek kaşığı sirke eklenir.

Kemik suyu yaparken tencerenin kapağı kapatılır mı?​

Kemik suyu kazanının kapağı sıkıca kapatılmamalı, hafif aralık ya da kapaksız kalmalıdır. Düdüklü tencerede hızlı yapılan kemik suyu yeteri kadar iyi olmuyor. Baharat ve otlar pişme bitmeden 3 saat evvel eklenir.
 
Geri
Üst