AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kol Böreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kol Böreği Tanımı İçin Gereçler

Hamuru:
5 su bardağı un
2.5 su bardağı oda sıcaklığında su
2 tatlı kaşığı tuz
Sosu:
100 gram eritilmiş tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
İçi:
4 kalıp köy peyniri
1/2 (yarım) deste maydanoz
(karnıyarık içi kalmıştı ekstra onu da kullandım. siz de farklı iç tercih edebilirsiniz.)
Üzeri:
2 adet yumurta sarısı
Susam
Çörekotu

Kol Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un, tuz ve azar azar su formunda yoğuralım. Yumuşak bir hamur olacak. Elimize yapışmasını istemediğimiz için biraz daha un kullanıp yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Ben 6 bezeye böldüm lakin tezgah yahut mutfak masası küçük olduğu için 8 modüle bölmek daha uygun olacaktır.
Bezeleri bir kenara alıp üstünü bez ile örtelim. Bu sırada yağları eritelim.
Her bir bezeyi unlanmış tezgahta pasta tabağı büyüklüğünde açalım ve tek tek üzerlerine eritilmiş yağı sürerek streç ile kapatalım.
Ben üst üste bırakmıştım lakin o biçimde hamurlar yapıştığı için başka farklı yağlanmış ve streç ile kapatılmış formda beklemesini tavsiye ederim.
Sonra üstünü yeniden eksiksiz kaplayacak formda bir bez ile örtebilirsiniz.Ortam sıcak olmalı balkon kapısı varsa kapatın. Yağını bol sürün ki rahat açılsın yırtılmasın.
10 dakika üzeri streç ya da buzdolabı poşeti ile örtülmüş bekleyen hamurları pak bir tezgah ya da masada yavaş yavaş çekerek açalım. Şayet masanız yuvarlaksa hamuru yuvarlak, dikdörtgen ise hamuru elips açarsanız daha rahat açarsınız.
Hamurun bir kenarına uzunca harcımızı yayalım ve rulo yapalım. Sonra 3 e katlayalım.
Yağlanmış tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta sarısı, susam ve çörekotu serpip 180 derecede 40 dakika fırınlayalım.
Kol Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst