Kokulu Corek Tarifi Resimli

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Resimli Kokulu Corek Tarifi
Kokulu Corek Tarifi
Oktay Usta Kokulu Corek
Kokulu Corek nasıl yapılır

Kokulu Corek Tarifi Resimli

imageskokulucorektarifiresimli5ad44c11d1ea1

1 p kurumaya
1 su b tozşeker
1 yumurta
100 gr margarin
yarım cay b susam ve corekotu
1 cay k tuz
lık sut
aldığı kadar un
koku,sıvıyağ


HAZIRLANIŞI:

Kuru mayayı az bir miktar su ile eritinKarıştırma
kabına biraz un alınOrtasına mayayı,yumurtayı,
yumuşatılmış margarini,tuz ve şekeri koyunBir
cay bardağı kadar ılık sutu de ekleyip yoğurun
Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayıp
15 dakika dinlendirin Hamurdan ceviz buyukluğunde
parcalar kopartıp acınİcine sıvıyağ ile karıştırılmış koku
(narenciye kurusu) dan surup rulo yapın Ruloyu once halka
şekline getirin Daha sonra burgu yapıp kendi etrafında
dondurerek sarınUzerine yumurta sarısı surup corekotu
ve susam serpin Fırında 180 derecede pişirin Bu corek
mersinin cok ozel bir lezzeti


alıntı
 
Geri
Üst