AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kokostar Pasta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kokostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kekinin malzemesi
1 çay bardağı şeker
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
Keki ıslatmak için
1 su bardağı soğuk süt
Orta kreması için
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
2.5 su bardağı hindistan cevizi
1 yemek kalığı putra şekeri
Çikolatalı ganaj için
1 paket bitter çikolata (60 grmın yarısı yani 30 gr)
1 paket sütlü çikolata
Üzerinin süsü için
Çilek

Kokostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir kapta yumurtayı şekeri beyazlayana kadar çırpın.
1 çay bardağı sütü ekledikten sonra un,kakao,kabartma tozu,vanilyayı ekleyip karıştırın.
26 cm kelepçeli kalıba dökün önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirip ve keki soğutalım.
Soğuyan keke 1 bardak sütü üzerine gezdirin.
1 paket kerem şantiyi 1 bardak sütle çırpalım.
Hindistan cevizi ve pudra şekerini içerisine alın karıştırın kekin üzerine sürün.
Sos tenceresine krema kaynama derecesine geldiğinde çikolataları ekleyip soğutun.
Soğuyan ganajı kekin üzerine dökün spatulayla düzleyin.
Üzerini çilek ile süsleyin. Afiyet olsun.
Kokostar Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst