AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kokostar Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kokostar Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
125 gram margarin yahut tereyağı (oda ısısında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1 paket kakao(3 yemek kaşığı)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un( kulak göğsü yumuşaklığında)
İç harcı:
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı süt
Üzeri için:
Sütlü çikolata

Kokostar Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un, kabartma tozu hariç tüm gereçler uygunca karıştırılır.
Üzerine azar azar un ve kabartma tozu eklenerek yoğurulur. Kulak göğsü yumuşaklığında olucak.
Diğer tarafta süt ve hindistan cevizi sütünü çekene kadar pişirilir. Düzgünce soğuktan sonra ceviz büyüklüğünde toplar alınarak içli köfte üzere oyulur.
İçlerine çokça hindistan cevizi doldurularak kapatılır. Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye dizilir.
180 -190 derece fırında pişirilir. (fırının ayarına nazaran değişir. ) soğuduktan sonra benmari metodu eritilmiş çikolatayla sıkma torbasına konularak hal verilir.
Afiyet olsun

Kokostar Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst