Kokoş Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
150 gram teremyağ
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağından 2 parmak eksik buğday nişastası
2 su bardağı un
Üzerine;
3 yemek kaşığı nutella (tepeleme)
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı mısır gevreği
Kokoş Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir kaba teremyağ, yumurta, sıvı yağ, pudra şekeri, vanilya koyulup, düzgünce birbirine yedirilir.
Sonra nişasta, kabartma tozu ve un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayan kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
Hamurdan, cevizden biraz büyük kesimler koparıp, elimizde yuvarlayıp kenarlarından bastırarak biçim verip yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
170-180 derece fırında hafif pembeleşinceye (kızarmamasına dikkat edelim) kadar pişirilir. Benim fırınımda 35 dakikada pişti. Fırından fırına farklılık gösterebilir.
Fırından çıkan kurabiyeler soğumaya bırakılır.
Nutellalı sosu için; nutellayı benmari yolu ısıtıp, içine sıvı yağı koyup uygunca karıştırılır.
Öteki bir kasede de mısır gevreklerini elimizle biraz kırıyoruz.
Soğuyan kurabiyeler evvel önce nutella sosuna, sonra mısır gevreğine batırılıp servis tabağına alınır. Afiyet olsun .
Not: Benim tarifimden 28 adet çıkmıştır. Siz isteğe bağlı gereçleri arttırabilirsiniz.
Kokoş Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
150 gram teremyağ
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağından 2 parmak eksik buğday nişastası
2 su bardağı un
Üzerine;
3 yemek kaşığı nutella (tepeleme)
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı mısır gevreği
Kokoş Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir kaba teremyağ, yumurta, sıvı yağ, pudra şekeri, vanilya koyulup, düzgünce birbirine yedirilir.
Sonra nişasta, kabartma tozu ve un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayan kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
Hamurdan, cevizden biraz büyük kesimler koparıp, elimizde yuvarlayıp kenarlarından bastırarak biçim verip yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
170-180 derece fırında hafif pembeleşinceye (kızarmamasına dikkat edelim) kadar pişirilir. Benim fırınımda 35 dakikada pişti. Fırından fırına farklılık gösterebilir.
Fırından çıkan kurabiyeler soğumaya bırakılır.
Nutellalı sosu için; nutellayı benmari yolu ısıtıp, içine sıvı yağı koyup uygunca karıştırılır.
Öteki bir kasede de mısır gevreklerini elimizle biraz kırıyoruz.
Soğuyan kurabiyeler evvel önce nutella sosuna, sonra mısır gevreğine batırılıp servis tabağına alınır. Afiyet olsun .
Not: Benim tarifimden 28 adet çıkmıştır. Siz isteğe bağlı gereçleri arttırabilirsiniz.
Kokoş Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı