Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kokina nerede olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
49.118
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kokina nerede olur?​

Kokina çiçeği nerelerde yetişir? Anavatanı güney Avrupa olan bu bitki İran ve Akdeniz civarında yetişiyor. Türkiye’de genellikle İstanbul’da ormanlarda yetişen kokina çiçeği, eskiden insanlar tarafından zambakgillerden sanılıyormuş. Ancak zamanla kokina çiçeğinin kuşkonmazgiller familyasından olduğu ortaya çıkmıştır.

Kokina hangi bitkiden yapılır?​

“Silcan” adı verilen kırmızı meyveler ve “tavşan memesi” denilen çalı görünümlü bitkinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan bu kokina çiçeğini hazırlamak da öyle kolay bir iş değil.

Kokina yılbaşı çiçeği ne anlama gelir?​

Kokina yılbaşı çiçeği ne anlama gelir?
Kırmızı anlamına gelen kokinanın şans ve mutluluk getireceğine inanılıyor. Şans getirmesinin yanı sıra bir rivayete göre; kokina çiçeğinin yaprakları ve kırmızı meyveleri 1 yıl boyunca çürümez ya da solmaz ise çiçeğin sahibinin ev sahibi olacağına inanılıyor.

Yılbaşı çiçeği nerede yetişir?​

Yılbaşı çiçeği nerede yetişir?
Direkt olarak güneş ışığına maruz kalmayı sevmeyen çiçek, aydınlık odaları sevmektedir. Güneşi direkt olarak almayan, ancak sürekli olarak aydınlık kalan bir odada çiçek, hızlı bir şekilde büyür.

Kokkino ne demek?​

yunancada kırmızı. yunancada kirmizi anlamina gelip “kokkino” olarak yazilisi dogrudur. yunanca 3 ayri cinsiyete sahip bir dil oldugu icin kokkino olarak yazildiginda notr ve tekil isimleri tamlar.

Kokina çiçeği nasıl oluşur?​

Türkiye sınırları içerisinde İstanbul’da ormanlarda yetişen kokoina çiçeğinin isminin kökenini ‘kokino”dur. Yunanca kırmızı anlamına gelen kokina çiçeği, yeni yıl yaklaşınca yeşil yaprakları arasına silcan adlı kırmızı bir meyvenin iplerle bağlanarak birleştirilmesiyle kokina çiçeği yapılıyor.

Tavşan Memesi bitkisi nasıl yetiştirilir?​

Tavşan Memesi bitkisi nasıl yetiştirilir?
Kokina fidanınızı torbasından kökleri dağılmayacak şekilde çıkartınız ve dikimini yapıp torba seviyesinde olacak şekilde toprakla kapatınız ve fidan başına asgari 20 litre can suyu veriniz. Yaz dikimlerinde açık alanda 3 güne bir 4-5 defa sulama yapınız.

Kokina çiçeği ne anlama gelir?​

Kokina çiçeği ne anlama gelir?
Yunanca kırmızı anlamına gelen kokina çiçeği, yeni yıl yaklaşınca yeşil yaprakları arasına silcan adlı kırmızı bir meyvenin iplerle bağlanarak birleştirilmesiyle kokina çiçeği yapılıyor. Kırmızı ve yeşilin mükemmel uyumunu yansıtan kokina çiçeği, İstanbul Rumları’nın yeni yıl süslemesi olarak kullandığı bir bitkidir.
 
Kokina çiçeği güney Avrupa'nın anavatanı olup İran ve Akdeniz çevresinde yetişmektedir. Türkiye'de genellikle İstanbul'da ormanlarda bulunur ve eskiden zambakgillerden sanılsa da aslında kuşkonmazgiller familyasından gelmektedir. Kokina çiçeğinin yapımı için "Silcan" adı verilen kırmızı meyveler ve "tavşan memesi" denilen çalı görünümlü bitki bir araya getirilerek kullanılır.

Kokina çiçeği, yılbaşı çiçeği olarak da bilinir ve kırmızı rengi şans ve mutluluk getireceğine inanılır. Ayrıca bir rivayete göre, kokina çiçeğinin yaprakları ve kırmızı meyveleri bir yıl boyunca çürümez ya da solmazsa çiçeğin sahibinin ev sahibi olacağına inanılır.

Kokina çiçeği İstanbul Rumları tarafından yeni yıl süslemesi olarak kullanılan bir bitkidir. Yılbaşı çiçeği, doğrudan güneş ışığına maruz kalmayan ancak aydınlık bir ortamı tercih eden bir bitkidir. Aydınlık odalar bu çiçeğin gelişimine yardımcı olabilir.

"Kokkino" kelimesi Yunanca'da "kırmızı" anlamına gelir. Yunanca'da cinsiyete göre farklı isim formları olduğu için "kokkino" kelimesi notr ve tekil isimleri tamamlar. Kokina çiçeği, yeni yıl yaklaşınca yeşil yaprakları arasına silcan adlı kırmızı bir meyvenin iplerle bağlanarak birleştirilmesiyle oluşur. Tavşan Memesi bitkisi de kokina çiçeğinin oluşumunda önemli bir rol oynar.

Tavşan Memesi bitkisinin yetiştirilmesi için fidanın köklerini koruyarak çıkartmak, dikimini yapmak, toprağı fidan seviyesinde kaplamak ve sulamak gereklidir. Yaz dikimlerinde açık alanda sık sık sulama yapmak tavsiye edilir.
 
Geri
Üst