- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 213.672
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kök soğan nasıl yetiştirilir?
1. Adım- Soğanı evinizde yetiştirmek istediğinizde zevkinize göre renklendirilmiş saksınızı alın ve bir defa yıkayın.
- Saksıyı yıkadıktan sonra güzelce kurutun ve toprak dökmek için hazırlayın.
- Saksının yarısına gelecek kadar mineral bakımından zengin toprakla doldurun.
- Toprağı karıştırırken sakın toprağa bastırmayın.
Soğanın içinde hangi vitaminler var?
Soğan özellikle A vitamini , C ve B vitaminleri açısından önemli bir kaynaktır. Ayrıca kükürt, iyot, kalsiyum, demir, folat, magnezyum, fosfor, potasyum ve antioksidanlar açısından da zengindir. A vitamini hem enfeksiyonlara karşı bağışıklığı hem de göz sağlığını destekler B vitaminleri ise suda eriyen vitaminlerdir.İlk olarak şu söylenebilir ki bir patates ve soğanın yeşillenebilmesi için yani patates veya soğan üzerinde herhangi bir enzimatik olayın meydana gelebilmesi gereklidir yani su gereklidir. Eğer ortamda nem olmazsa enzimler aktif hale gelemez ve patates ve soğanlar da yeşillenemez.
Yeşermiş kuru soğan nasıl ekilir?
- – Öncelikle saksının dibine bir miktar toprak yerleştirin.
- – Toprağın üzerine çok bastırmadan hava alacak şekilde bıraktıktan sonra arpacık soğanları ince kısmı üstte kalacak şekilde yerleştirin.
- – Soğanların arasına 10 santimetre kadar boşluk bırakın.
- – Soğanlarınız 3-4 gün içinde yeşillenmeye başlayacaktır.
Kuru soğanın içinde ne var?
protein, 7 gr. şeker bulunur. Ayrıca C vitamini, A vitamini, B6, B9 vitaminleri, sodyum, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor ve potasyum, kükürt minarelleri ve antioksidan kaynakları kuersetin ile fisetin içerir. Soğanda yağ ve kolesterol yoktur.
Yeşeren soğan yenir mi?
Filizlenmiş soğan zararlı mı? – Filizlenmiş soğanın ise yenilmesi son derece zararlıdır. Filizlenmiş soğanın ne kendisini ne de filizlerini tüketmeniz sağlık açısından faydalıdır. Filizlenmiş soğan çürümüş anlamına gelmektedir.Bahçeye yeşil soğan nasıl ekilir?
Yeşil soğan ekimini şu şekilde yapabilirsiniz; Ekeceğiniz yeşil soğan veya taze soğan miktarına göre bir saksı seçimi yapın. Ardından saksınıza biraz toprak dökün, sonrasında toprağın üzerinde bir miktar gübre koyun, gübrenin ardıdan yine toprak koyarak saksıyı yarısından biraz fazla olacak şekilde doldurun.Yapmanız gerekenler çok basit:
- Manavdan alabileceğiniz sıradan soğanlar…
- Yeşillenmeye başlayan kısma dikkatinizi çekeriz.
- Hafifçe yarmaya başlıyoruz.
- İkiye ayırdıktan sonra soğanın görünümü…
- Ortadaki kısmı, yediğimiz etli kısımdan ayırıyoruz.
- …ve ayırdığımız göbek kısmını saksımıza ekerek işlemi tamamlıyoruz.
Soğan kaç günde çıkar?
Tohumlar 10-15 gün içerisinde çimlenerek toprak yüzeyine çıkarlar. Uygun koşullarda, ekimden 5-6 ay sonra arpacıklar olgunlaşır.
Kıska soğan ne zaman ekilir?
Kısa gün soğan çeşitleri için en uygun tohum ekim zamanı; 10 Eylül-10 Ekim tarihleridir. Orta gün ve uzun gün soğan çeşitlerinde tohum ekim zamanı ise Ocak-Mart aylarıdır. Tohum ekiminde mibzer kullanılmalıdır.
Kuru soğan ne kadar sürede yetişir?
KURU SOĞANDA HASAT: 15-20 gün sonra soğanların dış yaprakları tamamen kurur, soğanlar sökülüp çıkarılır. Toprak yüzünde 5-10 gün tutarak güneşte kurutulur.Yeşil soğan kaç günde çıkar?
Yeşil soğanlarınızı şiddetli güneş ışığı almayan ama güneş gören hemen her yerde tutabilirsiniz. Soğanlarınız 3-4 gün içinde yeşillenmeye başlayacaktır. 1 hafta sonrasında ise soğan filizleriniz iyice çıkacaktır, bu aşamadan sonra taptaze soğanlarınızı kullanabilirsiniz.10 Eylül- 10 Ekim tarihleri arasında kısa gün soğan çeşitleri için en uygun ekim zamanıdır. Kuru soğan hangi ayda sökülmektedir. Orta gün ve uzun gün soğan çeşitlerinde tohum ekim zamanı ise Ocak-Mart ayları arasında gerçekleşmektedir.
Kıska soğan tohumu nasıl ekilir?
işlenmiş toprağa soğan tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 1 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 6-10 gün içerisinde gerçekleşecektir.
1 dönüm tarladan ne kadar kuru soğan çıkar?
Doğrudan tohum ekim suretiyle yapılan üretimde dekara 4-5 ton, arpacık ile yapılan üretimde de dekara ortalama 4-5 ton verim alınır. Fide ile yapılan üretimde ise bu verim 6-7 tona kadar çıkar.