AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kohuta gore kendilik nesnesi gereksinimi ne zamana kadar surer?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
61.676
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kohuta göre kendilik nesnesi gereksinimi ne zamana kadar sürer?​

Kohut’a göre kendilik-nesne ilişkisi ihtiyacı çocukluk döneminde sona ermiyor, aksine göre tüm yaşam boyunca devam ediyordu. Kohut’un kuramı modern psikanalitik uygulamalara ve dinamik yönelimli psikoterapilere büyük katkılar sağlamıştır.

Kendilik nesnesi ne demek?​

Kendilik nesnesi ne demek?
Kendilik nesnesi, kendiliğin uzantısı olarak algılanan kişidir. Erken gelişim döneminde bu kişi annedir. Annenin çocuğa yaklaşımı, onunla kurduğu bağ, bebeğin gereksinimlerini doğru algılayıp, uygun tepkiler vermesi bebeğin öz değer duygusunu sürdürebilmesi için birinci derecede önemlidir.

Kendilik algısı bozukluğu nedir?​

Yani olumlu kendilik algısı bir anlamda bireyin kendisini sevmesidir. Ayna karşısında kendisini izlediği zaman olumlu duygular hissetmesidir. Bunun tersi olarak ta kendilik algısı bozuk olan bireyler kendilerini sürekli olarak berbat, iğrenç, beş para etmez, işe yaramaz, değersiz hissederler.

Birincil Aynalama nedir?​

Birincil Aynalama nedir?
Birincil aynalanma: anne çocuğun grandiöz kabarması karşısında aferin, Ne güzel ne muhteşemsin der. Karnesini alan çocuk eve gelir coşkuyla annesinden övgü bekler annesi çocuğun bu coşkusuna eşlik eder ve aferin diyerek aynı coşkuyla sarılır.birincil aynalanma ihtiyacını karşılamış olur.

Psikolojide kendilik ne demek?​

Kendilik; kavramsal olarak bireyin deneyim ve çevresini yorumlamasıyla kendine yönelik kazandığı bakış açısıdır. Bu bakış açısı, bireyin çevresindeki uyarıcılar ve kendine yönelik aldığı geri bildirimlerle şekillenebilmektedir.

Ilk kendilik nesnesi nedir?​

Ilk kendilik nesnesi nedir?
Kendilik psikolojisinde ilk basamak, bebeğin iç potansiyellerinin anne babanın bebekten beklentileriyle karşılaştığı zaman başlar. Bebeğin kendiliği çok zayıf ve henüz şekillenmemiş olduğundan başkalarına gereksinimi vardır. Bu başkaları kendilik nesnesi olarak tanımlanır.

Kendilik kavramı ne demektir?​

 
Kendilik kavramı, bireyin benlik algısını, kimlik duygusunu ve benlik bilincini ifade eder. Bireyin kendi hakkındaki düşünceleri, duyguları, değerleri ve kimliği ile ilgili sahip olduğu farkındalığını içerir. Kendilik, bireyin kişisel özellikleri, yetenekleri, hedefleri, tutumları ve deneyimlerine ilişkin bütünsel bir anlayışı ifade eder.

Kendilik kavramı, bireyin kendi benliği hakkında farkındalığı ve anlayışını ifade eder. Bireyin kendi kimliği, değerleri, inançları, duyguları, düşünceleri ve geçmişi ile ilgili algı ve bilgileri kendilik kavramını oluşturur. Bu kavram, bireyin kendisini ne şekilde algıladığı, ne hissettiği ve ne düşündüğüyle ilgilidir. Bireyin kendilik kavramı, kişilik gelişiminde önemli bir rol oynar ve benlik bütünlüğünü sağlayarak sağlıklı bir benlik duygusuna sahip olmayı destekler.
 
Geri
Üst