- Konu Yazar
- #1
Köfteli Zerzevat Sarma Tanımı İçin Gereçler
Köfte için;
Yarım kilo kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
6 yemek kaşığı galeta unu
Tuz
Karabiber
Kimyon
Toz kırmızı biber
Sebzeli için;
4 adet patlıcan
4 adet kabak
3 adet kapya biber
Sosu için;
1 yemek kaşığı salça
1,5 su bardağı sıcak su
Köfteli Zerzevat Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle zerzevatları uzunlamasına dilimleyelim. Daha sonra bütün zerzevatları kızartalım.
Köfte için; bütün materyalleri karıştırıp yoğuralım.
Köfte harcından kesimler alıp kızarttığımız sebzelerin kenarına koyarak rulo halinde saralım.
Sardığımız zerzevatları tepsiye yan yana dizelim. Sıcak su da salçayı açıp yemeğimizin üzerine gezdirelim.
Bir yağlı kağıdı ıslatıp, üzerine kapatıp, evvelden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirelim.
Pişmeye yakın kağıdı üzerinden alıp birazda kızarmasını sağlayalım. Deneyenlere afiyet şifa olsun. .
Köfteli Zerzevat Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Köfte için;
Yarım kilo kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
6 yemek kaşığı galeta unu
Tuz
Karabiber
Kimyon
Toz kırmızı biber
Sebzeli için;
4 adet patlıcan
4 adet kabak
3 adet kapya biber
Sosu için;
1 yemek kaşığı salça
1,5 su bardağı sıcak su
Köfteli Zerzevat Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle zerzevatları uzunlamasına dilimleyelim. Daha sonra bütün zerzevatları kızartalım.
Köfte için; bütün materyalleri karıştırıp yoğuralım.
Köfte harcından kesimler alıp kızarttığımız sebzelerin kenarına koyarak rulo halinde saralım.
Sardığımız zerzevatları tepsiye yan yana dizelim. Sıcak su da salçayı açıp yemeğimizin üzerine gezdirelim.
Bir yağlı kağıdı ıslatıp, üzerine kapatıp, evvelden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirelim.
Pişmeye yakın kağıdı üzerinden alıp birazda kızarmasını sağlayalım. Deneyenlere afiyet şifa olsun. .
Köfteli Zerzevat Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı