SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Köfteli Zerzevat Sarma Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için
400 gram kıyma
2 diş sarımsak
1 çay bardağı galeta unu
Tuz ve baharatlar
Sarmak için
3 tane patlıcan
3 tane kabak
Kızartmak için
Sıvı yağ
Üzeri için
1 yemek kaşığı domates salçası
Su
Köfteli Zerzevat Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kabakları ve patlıcanları alacalı soyup uzun ince doğruyoruz.
Yağda hafif kızartıyoruz.
Diğer yandan köfte gereçlerini karıştırıp güzelce yoğuruyoruz.
Ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayıp kızartıyoruz.
Kızarttığımız köfteleri patlıcan ve kabağa sarıyoruz.
Fırın tepsisine dik bir biçimde diziyoruz.
Üzerine salça ve suyu karıştırıp gezdiriyoruz.
Fırına atıp suyunu hafif çekip üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Köfteli Zerzevat Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Köftesi için
400 gram kıyma
2 diş sarımsak
1 çay bardağı galeta unu
Tuz ve baharatlar
Sarmak için
3 tane patlıcan
3 tane kabak
Kızartmak için
Sıvı yağ
Üzeri için
1 yemek kaşığı domates salçası
Su
Köfteli Zerzevat Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kabakları ve patlıcanları alacalı soyup uzun ince doğruyoruz.
Yağda hafif kızartıyoruz.
Diğer yandan köfte gereçlerini karıştırıp güzelce yoğuruyoruz.
Ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayıp kızartıyoruz.
Kızarttığımız köfteleri patlıcan ve kabağa sarıyoruz.
Fırın tepsisine dik bir biçimde diziyoruz.
Üzerine salça ve suyu karıştırıp gezdiriyoruz.
Fırına atıp suyunu hafif çekip üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Köfteli Zerzevat Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı