AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Köfteli Çiftlik Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Köfteli Çiftlik Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için:
300 gram dana kıyma
1 adet yumurta
1 rendelenmiş soğan
1-2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
Çay kaşığının ucuyla karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Diğer gereçler:
3 adet orta uzunluk patates
3 adet orta uzunluk havuç
2 adet sivri biber
1 adet kapya biber
1 küçük çorba kasesi bezelye
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
2.5 su bardığı sıcak su
1 silme tatlı kaşığı tuz

Köfteli Çiftlik Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köfte gereçleri kaba alınır. Güzelce yoğrulur.
Buzdolabında 15 dakika bekletilir.
Küp küp doğranmış sebzeler başta patates olmak üzere az yağda kızartılır.
Sırayla havuç, biber kızartıldıktan sonra bir kaba alınır.
Aynı tencerede daha evvel yoğurup dinlendirdiğimiz köfteler misket formunda tencereye alınır ve kızartılır.
Köfteler biraz kızardıktan sonra daha evvel kızartılan sebzeler ek edilir.
Bezelye ve salçalı sos da ek edildikten sonra kapağı kapatılır ve orta ateşte pişene kadar pişirilir.
Sebzeler pişip suyunu çektikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.
Köfteli Çiftlik Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst