- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.241
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Köfte neden ele yapışır?
Köftenizi dinlendirmeden tavanın içerisine atarsanız hem dağılır hem de pişerken küçülür. Bir başka sebebi ise çok kızgın yağ ya da tavanın içersine hemencecik atmak. Bu da hem tadını hem de görüntüsünü ciddi şekilde etkiliyor.Lastik gibi köfte nasıl yapılır?
Ekmek içi ve yumurtanın kullanılmadığı köfte tarifinde etin tadını baskılamayacak kadar az ve öz baharat, lastik kıvamını ve pofuduk görüntüsünü sağlayan karbonat kullanılıyor.Burada önemli olan nokta köfte harcında olması gerekenden daha fazla ekmek kırıntısı kullanılmamasıdır. Ekmek kırıntılarının fazla kullanılması sonucunda yoğun bir köfte harcı oluşturabilirsiniz ve bu sert, kuru aynı zamanda yumuşak olmayan köfteler çıkarmanıza neden olur.
Köfte de galeta unu yerine ne kullanılır?
Aslında köfte bildiğimiz köfte; tek fark galeta unu veya ekmek içi yerine irmik kullanılması.
Köftenin bozuk olduğu nasıl anlaşılır?
Eğer rengi griye dönükse, bu kıymanın bozulduğuna işaret eder. Kıymadan keskin ve ekşi bir koku geliyorsa dikkat! Kokladığınızda burnunuza kötü bir koku geliyorsa kıymayı kullanmadan mutlaka çöpe atın. Kıymanız elde yapışkan bir his bırakıyorsa da bozulmaya başlamış anlamına gelir.
Köfte neden tutmaz?
Köftenin suda dağılmaması için de kural benzerdir. Fakat pişirme işleminde köftelerin birbirine yapışmaması sağlanmalıdır. Su kaynadıktan sonra köfteleri içine koymak, köftenin dağılmasını önler. Ayrıca köfte pişerken içerisine bir miktar sıvı yağ eklemek dağılmayı önler. Köftelerin birbirine yapışmasını da engeller.Inegöl köftenin sırrı nedir?
Bu köftenin sırrı, dana ile kuzu veya koyunların kaburga kısmından alınan etten çekilen kıymanın kullanıldığı karışımda gizli. Yüzde 80 dana, yüzde 20 kuzu veya koyun etinden oluşan İnegöl köftesinin lezzetine, mangal ateşinde pişmesi de katkı sağlıyor.Köftenin iyisi kısık ateşte pişirilenden çıkar. Dışının hafif kabuk bağlaması için öncelikle yüksek ateşte ters yüz etmek doğru bir tercihken sonrasında hemen ateşin altını kısmak gerekir. Yüksek ateşte pişen köftelerin dışının daha çabuk pişeceğini, içleri çiğ kalacağını unutmamak gerekiyor.
Köfte sert olması için ne yapmalı?
Köftelerin kabarması 600 gram kıymaya 1/2 çay kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz. Karbonatın ölçüsünü kaçırmamaya çalışın, yoksa köfteleriniz sert olacaktır. – Köfteyi hazırladıktan sonra 1 saat kadar dinlendirin. Kıyma, yoğurduğunuz kaba ve parmaklarınızın arasına yapışıyorsa köfte kıvamına gelmiş demektir.
Köfteye ekmek yerine galeta unu konur mu?
2. Ekmek içi veya galeta unu Kullanacağınız ekmeğin kabuğunu köfte harcına kullanmayın. Ekmek kabukları köftenin içerisinde sert olmasına neden olur. Annelerimizin köftelerinde kullandığı sırlardan birisi bayat ekmek kullanmaktır. Eğer evde bayat ekmeğiniz yoksa yerine galeta unu ekleyebilirsiniz.