Köfte Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Köfte Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için;
300 gram kıyma
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
Sos için;
1 su bardağı domates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı fesleğen
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
Yoğurt sosu için
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
1-2 damla limon
Kıtır ekmek için;
3 kare dilim ekmek küçük kareler halinde kesilmiş olarak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 küçük diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik

Köfte Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köfte için tüm gereçler karıştırılıp yoğurulur.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde harç koparılarak yuvarlanır.
Yuvarlanan köfteler yağlı kağıt ya da streç ortasına konularak iki kesme tahtası ortasında inceltilir.
İncelenen köfteler uygunca ısıtılmış tavada ya da döküm tavada yağsız artlı önlü pişirilir.
Pişen köfteler bir tabağa alınır.
Ayrı bir tavada tereyağı eritilir.
Domates, fesleğen ve tuz ek edilip kaynatılır.
Kaynayan sosa köfteler atılır ve 5 dakika birlikte pişirilir.
Köfteler tabağa alınır ve birebir tavaya 1 kaşık tereyağı, sarımsak ve kekik eklenerek ekmekler kızartılır.
Tabağa kızarmış ekmekler, üzerine yoğurt ve üzerine köfteler eklenerek servis edilir.
Dilerseniz üzerine tekrar tereyağlı sos gezdirebilirsiniz.Afiyet olsun!.
Köfte Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst