- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 260.267
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Köfte içine ekmek yerine ne konur?
Annelerimizin köftelerinde kullandığı sırlardan birisi bayat ekmek kullanmaktır. Eğer evde bayat ekmeğiniz yoksa yerine galeta unu ekleyebilirsiniz.Köftenin içine ekmek konur mu?
Ekmekle yapılan tariflerde pişme aşamasında etin yağının içerisinde kalmasını sağlıyor ve kuru olmayan köfteler hazırlamanıza yardımcı oluyor. Pişerken boyutları küçülmüyor. Özellikle uzun süre saklamak istediğiniz köfteler için ekmek kullanmanızı öneririz.
Bayat ekmek yoksa ne yapılır?
Ekmek içi yerine köfteye mısır unu da koyabilirsiniz. Tavada iki kaşık mısır ununu yağsız olarak kavurup soğutarak kıymaya ilave edebilirsiniz. Kuru ekmek içi yerine en çok kullanılan alternatif ise galeta unu. Bir fincan galeta unu, yarım kilogram kıyma için yeterli olacaktır.Ekmek koymadan köfte nasıl yapılır?
KURU EKMEK İÇİ OLMADAN ANNE KÖFTESİ YAPMANIN YOLLARI Ekmeği biraz ıslatıp avucunuzda ufalayarak kıymaya ekleyebilirsiniz. İnce bulgur ile de köfte yapabilirsiniz. Yarım kilogram kıymaya bir fincan ince bulgur eklemeniz yeterli olacaktır. Rendeleyeceğiniz soğanın suyuyla ıslanan bulgur, köfteye o mükemmel kıvamı verir.
Ekmeksiz köfte nasıl yapılır?
Ekmeksiz Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?- Yoğurma kabına kıyma alınarak üzerine soğan rendesi, dövülmüş sarımsak, baharatlar ve tuz eklenir.
- İyice yoğrulan köfte harcı şekil verilerek bir saat buzdolabında dinlendirilir.
- Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirilir.
Galeta unu olmadan köfte nasıl yapılır?
Ekmeği biraz ıslatıp avucunuzda ufalayarak kıymaya ekleyebilirsiniz. İnce bulgur ile de köfte yapabilirsiniz. Yarım kilogram kıymaya bir fincan ince bulgur eklemeniz yeterli olacaktır. Rendeleyeceğiniz soğanın suyuyla ıslanan bulgur, köfteye o mükemmel kıvamı verir.
Köfteye ekmek ne kadar koyulur?
İdeali, bir kilo kıymaya iki yüz gram (yaklaşık 2/3) ekmek koymaktır. Ama bu kıymanın yağlı bir kıyma olması gerekir, “köftelik kıyma” ile yaparsanız olmaz. En ideali ekmeği et ile birlikte kıyma makinesinden çektirmektir.Köftenin içine ekmek nasıl konur?
Ekmeği küçük parçalara bölüp 5 dakika az bir suda bekletiyoruz. Ekmeğin suyunu sıkıp kıymayla karıştırıyoruz. Soğanı ve sarımsakları rendeleyip kıymaya ekliyoruz. Karışımıza yumurtamızı az biraz sıvı yağ ve baharatlarımızı ekledikten sonra güzelce yoğuruyoruz.