AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

koenzim Q10 hangi vitaminler var?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

koenzim Q10 hangi vitaminler var?​

Kırmızı et, karaciğer, yumurta, balık, baklagiller, ıspanak, çilek zengin Koenzim Q10 kaynaklarıdır.

koenzim Q10 hangi formda olmalı?​

1) Koenzim Q10’un her iki formu da yağda eriyebilen formdur. 2) Vücut hücrelerinde sentezlenen okside form olan ubikinondur. 3) Ağızdan alınan ubikinol midede asit ve oksijenle karşılaştığı zaman ubikinona çevrilir.
Gıdadan alınan Alfa lipoik asit genellikle vücutta bulunan serbest ALA seviyesinde fark edilebilen bir artışa sebep olmaz. Alfa lipoik asit, kapsüller veya enjeksiyon şeklinde de damar yolu ile vücuda alınabilmektedir. Günlük olarak 20 veya 50 mg arasında alınmasının uygun olduğu belirtilmektedir.
Koenzim Q10 kilo verdirir mi?
Özün sözü şu: Ne vitaminler ne de demir ve benzeri mineral hatta omega-3, koenzim Q10 gibi destekler kilo almanıza sebep olmaz.
koenzim Q10 enerji Verir mi?
Koenzim Q10, hücrelerde enerji üretim sürecine yardımcı oluyor. Mitokondrilerde depolanarak, enerji sağlamasının yanı sıra hücreleri oksidatif hasardan ve de hastalıklardan da koruyor.

koenzim Q10 ve Alfa lipoik asit ne zaman kullanılır?​

Biz, özellikle 40 yaş sonrası programlarımıza katılanlara imkânları varsa her gün düzenli olarak koenzim Q10 desteği almalarını tavsiye ediyor, bu desteğin Alfa lipoik asit ile birlikte kullanılması halinde yararının daha da artacağına inanıyoruz.

Q10 vitamin ne işe yarar?​

Koenzim Q10, vücudun doğal olarak ürettiği, vitamin benzeri faydalı bir bileşiktir. Hücrelerin büyümesi, hasardan korunması ve enerji üretiminde kullanılır. Ancak yaşlandıkça üretimi azaldığı için ek takviye olarak alınması önerilmektedir. Antioksidan olarak ta işlev görür ve bağışıklık sistemini korur.
1) Koenzim Q10’un her iki formu da yağda eriyebilen formdur. 2) Vücut hücrelerinde sentezlenen okside form olan ubikinondur. 3) Ağızdan alınan ubikinol midede asit ve oksijenle karşılaştığı zaman ubikinona çevrilir. 4) Bağırsak hücresi ve sonra da lenf dolaşımına alınan ubikinon, ubikinole çevrilir.
 
Geri
Üst