Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kodlama dersi hangi brans?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kodlama dersi hangi branş?​

Kodlama Dersi Hangi Branş Verecek? Şuan öngörülen branş ise; Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi/Öğretmenliği (BÖTE) dersin vereceğini belirtmektedir.

Kodlama eğitimi nereden alınır?​

MEB Onaylı Robotik Kodlama Eğitimi, Milli Eğitim Bakanlığının yetki atadığı kamu ya da özel eğitim kurumları tarafından verilmektedir.

Kodlama sertifikası nasıl alınır?​

Kodlama sertifikası nasıl alınır?
1.Robotik Kodlama Sertifikası Nasıl Alınır?
- Bakanlık tarafından onaylı olan robotik kodlama eğitimi sertifikasını almak için öncelikle bu alanda verilen bir eğitime katılmak gerekir.
- Bu eğitim programı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilen kamu veya özel eğitim kurumlar tarafından verilir.

Robotik kodlama Eğitimi kimler verebilir?​

Robotik kodlama Eğitimi kimler verebilir?
Robotik kodlama Eğitici Eğitimine Kimler Katılabilir?
- Okul öncesi öğretmenleri,
- İlkokul öğretmenleri,
- Ortaokul öğretmenleri.
- Lise öğretmenleri ,
- Robotik kodlamaya ilgi duyan üniversite öğrencileri,
- Etüt merkezlerinde, satranç merkezlerinde kodlama ve robotik üzerine çalışmak isteyenler,

Robotik kodlama nasıl bir şey?​

Robotik kodlama aynı zamanda bilgisayar öğrenmesi olarak ifade edilebilir. Bu doğrultuda bilgisayar üzerinden 1’ler ve 0’lar doğrultusunda kodlama yazılır. Yazılan kodlama üzerinden işlemciye bu durum aktarılır. Daha sonra özel olarak hazırlanmış parçalar bir araya getirilmek suretiyle makine oluşumu sağlanır.

Kodlama sertifikası ne işe yarar?​

Sertifika Programının Amacı Sertifika Programı İle Farklı Alanlarda Görev Yapan Uygulayıcılara Kodlama Ve Robotik Eğitimi Konusunda Teorik Ve Pratik Boyutlarıyla Bilgi, Beceri Ve Yetkinlik Kazandırmak Amaçlanmaktadır. Eğitimin Süresi Ve Şekli Eğitim, İnternet Ortamında Uzaktan Eğitim Yöntemiyle Verilmektedir.

Robotik kodlama çocuğa ne kazandırır?​

Robotik kodlama çocuğa ne kazandırır?
Robotik Kodlama Öğrenmenin Çocuklara Faydaları
- Analitik düşünme becerileri kazandırır.
- Olay veya durumlar arasındaki ilişkileri görebilmesini sağlar.
- Yaratıcı düşünmesine yardımcı olur.
- Problem çözme yeteneğini artırır.
- Sistematik düşünmesini sağlar.
- Makinelerin çalışma mantığını kavramasına yardımcı olur.

Web Tasarımı ve kodlama sertifikası ne işe yarar?​

Web Tasarımı ve kodlama sertifikası ne işe yarar?
Web Tasarımı için Kodlama e-Sertifika programında katılımcıların Web tabanlı kodlama, internet tabanlı programlama ve Web yayıncılığı hakkında güncel bilgiler alması sağlanarak Web tasarımında kodlama yapma konusunda mevcut bilgi ve yeteneklerinin geliştirilmesine katkı sağlamak amaçlanmaktadır.
Robotik kodlama eğitimi kaç yaşında başlamalı?​
En uygun yaş aralığı: 5-7 Genel kanı kodlama eğitimine çocukların okuma-yazma öğrendikleri 5-7 yaş arasında başlamanın iyi olacağı yönünde. Aslında başlı başına bir kod çözümleme ve yaratma becerisi olan okuma-yazma eylemi, daha teknik bir kodlama eğitimine başlamak için iyi bir fırsat sağlıyor.
Robotik kodlama kaç yaş için uygun?​
Bu eğitim ile pedagojik ilkeler çerçevesinde yaparak öğrenme prensibine göre temel seviye robotik eğitimi almış 8-12 yaş arası öğrencilere robotik kodlama eğitimi verilecektir.

Robotik kodlama neleri kapsar?​

Robotik kodlama neleri kapsar?
Dinamik bir alan olan robotik; kontrol, yapay zeka (AI), tıp, kimya, mekatronik, nanoteknoloji ve biyo mühendislik alanlarını da kapsar.

Robotik kodlama Öğretmeni nedir?​

Robotik kodlama Öğretmeni nedir?
Robotik kodlama eğitmenliği robotik kodlama alanında kendini geliştirmek isteyen farklı alanlarda eğitim almış bireylere yönelik verilen bir eğitimdir. Eğitimlerde katılımcılara robotik kodlama eğitimi konusunda teorik ve pratik yönleriyle gerekli bilgi, beceri ve yetkinlik kazandırmak amaçlanmaktadır.

Robotik kodlama eğitimine kimler katılabilir?​

Robotik kodlama eğitmen eğitimi programına katılacakları şu şekilde sıralanabilir:
- Okul öncesi öğretmenleri.
- İlkokul öğretmenleri.
- Ortaokul öğretmenleri.
- Lise öğretmenleri.
- Robotik kodlamaya ilgi duyan üniversite öğrencileri.
- Etüt merkezlerinde, satranç merkezlerinde kodlama ve robotik üzerine çalışmak isteyenler.
MEB Onaylı Robotik Kodlama Eğitimi Sertifikası, kodlama ve robotik alanında kariyer hedefi olan kişilere istihdam alanı açmak adına yarar sağlamaktadır. Örneğin bu sertifikaya sahip olan kişiler, robotik kodlama öğretmeni pozisyonunda çeşitli eğitim kurumlarında görev yapabilmektedir.

Robotik kodlama sertifikası ile neler yapılabilir?​

Özel okullarda Robotik ve Kodlama Eğitmenliği yapabilirsiniz. Etüt merkezlerinde, satranç merkezlerinde, Akıl ve Zeka-Oyunlarına ek olarak Robotik ve Kodlama Eğitmenliği yapabilirsiniz. Çocuklarının bilgisayar, tablet ve cep telefonlarında geçirdiği vakti değerli hale getirmek isteyen ebeveynler için.

Robotik kodlama eğitimi ne işe yarar?​

Robotik kodlama eğitimi ne işe yarar?
Kodlama ve Robotik Eğitimi, çocukların perspektif bakış açılarını geliştirir, Kodlama ve Robotik Eğitimi, çocuklara küçük yaşta bilimsel araştırma eğilimini kazandırır, Kodlama ve Robotik Eğitimi, çocukların pratik ve analitik düşünme becerisini arttırır.

Robotik kodlama eğitimi neden önemli?​

Robotik kodlama eğitimi neden önemli?
Kodlama aynı zamanda akademik becerileri de öğretiyor. Robotik kodlama ile bireyler STEM (bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik) alanlarında kodlama ve programlama becerilerini birleştirebiliyor. Robotik kodlama bireylere mücadele, sorun çözme, takım duygusu ve iş birliği ve azim becerilerini kazandırıyor.
 
Kodlama dersi genellikle Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi/Öğretmenliği (BÖTE) branşında verilmektedir. Bu branş altında kodlama eğitimi alabilir ve bu alanda uzmanlaşabilirsiniz.

Kodlama eğitimini Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kamu veya özel eğitim kurumlarından alabilirsiniz. Özellikle MEB onaylı robotik kodlama eğitimleri, bu kurumlar tarafından düzenlenmektedir.

Kodlama sertifikası almak için öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir robotik kodlama eğitimine katılmanız gerekmektedir. Bu eğitimler genellikle teorik ve pratik bilgilerle donatılarak verilmektedir.

Robotik kodlama eğitimi genellikle 5-7 yaş aralığındaki çocuklara başlanması önerilmektedir. Bu yaş aralığı, çocukların okuma-yazma öğrenmeye başladıkları kritik bir dönemi kapsar ve kodlama becerilerini geliştirmeleri için uygun bir zaman dilimidir.

Robotik kodlama eğitimi çocuklara birçok fayda sağlar. Bunlar arasında analitik düşünme becerilerini kazandırma, yaratıcı düşünmeye yardımcı olma, problem çözme yeteneğini artırma gibi önemli kazanımlar bulunmaktadır.

Eğer robotik kodlama eğitimi alarak sertifika sahibi olursanız, özel okullarda robotik ve kodlama eğitmenliği yapabilir, çeşitli etüt merkezlerinde ve akıl zeka oyunlarının yanı sıra robotik ve kodlama eğitmenliği yapabilir ya da robotik kodlama öğretmeni pozisyonunda çeşitli eğitim kurumlarında çalışma imkanı elde edebilirsiniz.

Robotik kodlama eğitimi çocuklara perspektif bakış açılarını geliştirme, bilimsel araştırma eğilimini kazandırma ve analitik düşünme becerilerini artırma gibi önemli faydalar sağlar. Ayrıca, robotik kodlama bireylere STEM alanlarında kodlama ve programlama becerilerini birleştirme imkanı tanır ve mücadele, sorun çözme, takım duygusu, iş birliği ve azim becerilerini kazandırır.

Bu bilgiler doğrultusunda, robotik kodlama eğitiminin önemi ve kazanımları hakkında detaylı bir açıklama yapmış olduk. Umarım bu bilgiler size yardımcı olur!
 
Geri
Üst