AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kodlama cocuklara nasil anlatilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kodlama çocuklara nasıl anlatılır?​

Kodlama bir oyuna benzer. Kodlama hazırlık etkinlikleri yapmak için bilgisayarınızın olmasına gerek yok. Zemin veya eski masa örtüsü, renkli bant, karton, kalem, çocuğunuzun oyuncakları, hikaye kitapları ve tabii ki çocuğunuzun hayal gücünü kullanarak çocuğunuza kodlama öğretmeye başlayabilirsiniz.

Robotik kodlama gerekli mi?​

İşte bu noktada robotik kodlama eğitimlerinin çocuk yaşlara indirgenmesi büyük önem arz ediyor. Soruların cevaplarına gelecek olursak robotik kodlama eğitimleri özellikle elektroniğe meraklı, tamir işlerini seven matematiksel zekası yüksek çocuklar için gerekli.

Robotik kodlama eğitimine kimler katılabilir?​

Robotik kodlama eğitimine kimler katılabilir?
Robotik kodlama Eğitici Eğitimine Kimler Katılabilir?
- Okul öncesi öğretmenleri,
- İlkokul öğretmenleri,
- Ortaokul öğretmenleri.
- Lise öğretmenleri ,
- Robotik kodlamaya ilgi duyan üniversite öğrencileri,
- Etüt merkezlerinde, satranç merkezlerinde kodlama ve robotik üzerine çalışmak isteyenler,

Ilkokulda kodlama eğitimi nedir?​

Ilkokulda kodlama eğitimi nedir?
Kodlama eğitimi çocuklara matematik, bilim, problem çözme, takım çalışması, proje bazlı düşünme, yaratıcı sanatlar ve daha pek çok alanda beceri kazandırıyor. Çocuklar her şeyden önce algoritmik ve tasarım odaklı düşünebilmeyi keşfediyor. Programlama öğrenmek aslında yeni bir dil öğrenmek gibi.

Robotik kodlama eğitimi nereden alınır?​

MEB Onaylı Robotik Kodlama Eğitimi Sertifikası sahibi olmak için öncelikle bu alana ilişkin bir eğitim almak gereklidir. Bu eğitim ise, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı olmak zorundadır. MEB Onaylı Robotik Kodlama Eğitimi, Milli Eğitim Bakanlığının yetki atadığı kamu ya da özel eğitim kurumları tarafından verilmektedir.

Okullarda kodlama eğitimi nedir?​

Günümüzde birçok farklı kurum üzerinden özel eğitmenler ışığı altında kodlama eğitimi verilmektedir. Her yaştan insan için verilen bu eğitim özellikle günümüzde küçük yaşlardan başlıyor. Bu bağlamda hayal edilen uygulamalar ve yazılımlar geliştirebilmek için verilen eğitime kodlama eğitimi denmektedir.

Kodlama, çocuklara anlatılabilirken yaratıcı ve eğlenceli bir şekilde yaklaşılması önemlidir. Çocuklara kodlamanın bir oyun gibi olduğu, bilgisayar olmadan da hazırlık etkinlikleri yapılabileceği ve hayal güçlerini kullanarak kodlama öğretmeye başlanabileceği anlatılabilir. Zemin veya eski masa örtüsü, renkli bant, karton, kalem, çocuğun oyuncakları ve hikaye kitapları gibi materyaller kullanarak çocuğunuzla birlikte kodlama aktiviteleri yapabilirsiniz.

Robotik kodlama konusunda ise, özellikle elektroniğe meraklı, tamir işlerini seven ve matematiksel zekası yüksek çocuklar için bu tür eğitimlerin faydalı olabileceği belirtilmiş. Robotik kodlama eğitimlerinin çocuk yaşlara indirgenmesinin önemine vurgu yapılıyor.

Robotik kodlama eğitimine kimlerin katılabileceği konusunda da farklı gruplar belirtilmiş. Bu gruplar arasında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğretmenleri, üniversite öğrencileri, etüt merkezlerinde ve satranç merkezlerinde kodlama ve robotik konuları üzerinde çalışmak isteyenler sayılabilir.

Kodlama eğitiminin önemi üzerine açıklamalara da yer verilmiş. Çocuklara matematik, bilim, problem çözme, takım çalışması, proje bazlı düşünme gibi beceriler kazandırmakla birlikte algoritmik ve tasarım odaklı düşünebilmeyi öğrettiği belirtilmiş. Programlama öğrenmenin yeni bir dil öğrenmek gibi olduğundan bahsedilmiş.

MEB onaylı robotik kodlama eğitimi almak isteyenlerin, öncelikle bu alanda bir eğitim alması gerektiği ve bu eğitimin MEB tarafından onaylı olması gerektiği vurgulanmış. MEB onaylı robotik kodlama eğitimleri genellikle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetki atanan kamu ya da özel eğitim kurumları tarafından verilmektedir.

Son olarak, günümüzde birçok farklı kurumda özel eğitmenler eşliğinde kodlama eğitimi verildiğine değinilmiş. Her yaştan insanın alabileceği bu eğitimin özellikle küçük yaşlarda başlayarak hayal edilen uygulamalar ve yazılımlar geliştirmeyi hedeflediği belirtilmiş.

Geri