- Konu Yazar
Kod yazarken nelere dikkat edilmeli?
►Sınıf, fonksiyon veya bir değişken isimlendirirken öncelikle Türkçe karakter kullanmamaya dikkat edilmeli. ►İsimler ne çok uzun ne çok kısa olmalı ve en önemlisi kullanılacak işin tanımına uygun olmalı. ►Döngü değişkenleri dışında tek harfli (i,j,k,l) değişken isimleri kullanılmamalı.Daha iyi kod Nasıl Yazılır?
Şimdi üzerinde çalıştığınız programlama dilinden bağımsız olarak, temiz kod yazmanın diğer yollarına bakalım.- 1.Basit ve Okunabilir Tutmak.
- 2.Yazdığınız Kodu Anlamaya Çalışın.
- 3. En İyi Arkadaşınız Açıkla Satırlarınız.
- 4.Tekrarlanan Kodları Optimize Edin.
- 5.Kodları Sınıflara Ayırın.
- 6.Kodunuzu Adlandırın.
- 7.Keşfedin.
Temiz kod yazmak ne demek?
Clean Code (Temiz kod), kodun diğer yazılımcılar tarafından da kolay okunup, anlaşılması, üzerinde rahatlıkla geliştirme yapabilmeleri olarak tanımlanabilir. Her yazılımcı elbette temiz kodlarıyla hatırlanmak ister. Diğer geliştiricilerin kodlarını incelerken de woow dedirtecek kodlar görmek ister.
Yazılım nasıl öğrenebilirim?
Yazılım öğrenme noktasında okul, kurs ve görsel eğitim setlerinden yardım alınabilir. Ayrıca kitap ve internet sitelerinin yardımı ile yazılım da kolay bir şekilde öğrenilir. Kendi kendine yazılım öğrenmek isteyenler için bu süreç zorlasa da mutlaka belli başlı kaynaklardan yardım alınabilir.