- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.936
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Kod farkı nasıl hesaplanır?
Peki kot farkının hesabı nasıl yapılır? Parselin kot aldığı yol cephesinin köşe kotları arasında (3.50) m. veya daha fazla kot farkı bulunması halinde, binanın oturacağı alan kademelendirilmek ve her kademenin orta noktasına rastlayan bordür taşı üst seviyesi (+-0.00) kabul edilmek suretiyle kot belirleniyor.Şerefiye farkı nasıl hesaplanır?
Şerefiye Hesabı Nasıl Yapılır?- Binadaki toplam daire sayısı
- Binanın bulunduğu parsel.
- Binada bulunan asansör sayısı
- Manzara mesafesi.
- Teras ya da balkon alanı metrekaresi.
- Yol ya da cadde genişliği.
- Bedeli belirlenen dairenin, çevresindeki binaların kaçıncı katına baktığı
- Güneş yönü
Kod farkı ne demek?
Kod farkı ne demek?İmar durumu veya vaziyet planına göre parselin köşe noktaları ile yapılacak binaların köşe noktalarının gösterildiği krokiye deniyor. Kot farkı, iki nokta arasındaki yükseklik farkı olarak tanımlanıyor.
Kot neye göre belirlenir?
Kot neye göre belirlenir?Bir yola cepheli veya 1’den fazla yola cepheli olup, üzerinde 1’den fazla yapı yapılması mümkün olan parsellerde kot, her binanın köşe kotlarının aritmetik ortalaması alınarak bulunur.
Arsada Şerefiye ne demek?
Kısaca “itibar değeri” olarak kullanılan şerefiye, bir gayrimenkulun benzer daireler ile aynı metrekare ve aynı planda olmasına rağmen, bulunduğu konum itibariyle daha yüksek bir değere sahip olması olarak tanımlanıyor.Her ülkede değişiklik gösteren şerefiye, gayrimenkulun; manzarası, konumu ve yüksekliği, baktığı yön …Yol kodu nedir?
Yol kotu nedir? sorusuna genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden (bordür taşı üst seviyesinden) verilen kottur cevabını verebiliriz. Tretuvar seviyesi ise yol seviyesinin (0.18) m. üstü olarak kabul ediliyor.Işletmede Şerefiye ne demek?
Işletmede Şerefiye ne demek?Şerefiye muhasebede ve gayrimenkul sektöründe kullanılan bir kavramdır; Muhasebede bir işletmenin diğerini devralması esnasında ortaya çıkar. Devir alma bedeli devir alınan işletmenin net varlıklarının (varlıklar-borçlar) rayiç değerinden fazlaysa aradaki fark şerefiye olarak tanımlanır.