AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kocluk ACC ne demek?

Editör

Yeni Üye

Koçluk ACC ne demek?​

Üç farklı ICF Unvanı vardır: Associate Certified Coach (ACC) (Akredite Üye Koç), Professional Certified Coach (PCC) (Akredite Profesyonel Koç) ve Master Certified Coach (MCC) (Akredite Master Koç). Her unvan farklı koçluk deneyimi ve koç eğitim saati içermektedir.

MCC koçluk nedir?​

MCC koçluk nedir?
ICF Master Certified Coach (MCC) kimlik bilgisi, koçluktaki en yüksek başarı seviyesini temsil eder ve uzman bir koçu tanımlar. Uluslararası Koçluk Federasyonu (ICF), dünya çapında 100’den fazla ülkede 20.000’den fazla üyesi ile koçlar için küresel anlamda tek koçluk organizasyondur.

ICF onaylı ne demek?​

ICF Unvanı, dünyaca tanınmış tek profesyonel koçluk sertifikasıdır. Bir ICF Unvanına sahip koçlar, bilgilerini, becerilerini ve yüksek etik ve profesyonel standartlara bağlılıklarını gösterir. ICF akredite bir koçluk eğitim programı, ICF Unvanı için gereken eğitim koşullarını dikkate almaktadır.

Master Coach ne demek?​

Master Coach ne demek?
Master Certified Coach Programı profesyonel koçluk süreçlerini profesyonelce açıklayan ve Profesyonel Koçluk, Yaşam Koçluğu, Öğrenci Koçluğu, Yönetici Koçluğu, Aile Koçluğu, İlişki Koçluğu vb. koçluk süreçlerinin tüm yöntemleri ve ilkelerini öğreten kapsamlı bir sertifika programıdır.
ACC nasıl alınır?​
ACC nedir?
- Associate Certified Coach (Sertifikalı Koç)
- Detaylı bilgi için ( ICF Türkiye – ACC Unvan alma )
- Minimum 125 saatlik koçluk eğitimi almak, unvanlı bir koçtan 10 saat mentor koçluk aldığına dair belge ve 500 saat deneyim sahibi (En az 25 farklı danışan) olması koşulu vardır.

MCC Koç nasıl olunur?​

MCC Koç nasıl olunur?
MCC
- Master Certified Coach (MCC) Application Requirements.
- 200 saatlik koçluğa özel eğitim.
- 10 saat nitelikli Mentor Koç ile çalışma.
- En az 35 müşteri ile 2.500 saatlik ( 2.250 saati ücretli) koçluk tecrübesi.
- Performans değerlendirmesi (ses kaydı ve yazılı koçluk transkripti başvuru sırasından yüklenmelidir.)

MCC ne anlama gelir?​

MCC’nin açılımı Motion Control Chart’dır. Türkçesi hareket kontrol sistemleri programlama tekniğidir. Motorların, pompaların, fanların otomatik veya manuel olarak, uzaktan veya yakından kontrolünü sağlayan panolardır. Tesislerde çoklu motor sürülmelerinde kullanılan pano tipidir.

ACC sertifikası nedir?​

ACC sertifikası nedir?
Associated Certified Coach (ACC) Başvuru Koşulları ICF Akredite Koçluk Eğitim Programı”nın (ACTP) tamamını bitirmiş olmak. ICF temel koçluk yetkinliklerini içeren en az 60 saatlik koçluğa özel eğitim alındığını güçlü dökümantasyon ile belgelemek.

Koçluk ACC, "Associate Certified Coach" ifadesinin kısaltmasıdır ve Türkçe karşılığı "Akredite Üye Koç" olarak ifade edilmektedir. Bu unvan, Uluslararası Koçluk Federasyonu (ICF) tarafından verilen bir koçluk sertifikasıdır. ACC unvanı alabilmek için belirli koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu koşullar arasında en az 125 saatlik koçluk eğitimi almak, en az 10 saat mentor koçluktan geçmek ve en az 500 saat koçluk deneyimine sahip olmak gibi kriterler bulunmaktadır.

MCC ise "Master Certified Coach" ifadesinin kısaltmasıdır ve Türkçe karşılığı "Akredite Master Koç" olarak ifade edilmektedir. MCC unvanı, koçluğun en yüksek başarı seviyesini temsil etmektedir ve uzman bir koçu tanımlamaktadır. MCC unvanı alabilmek için ise daha detaylı bir süreç gerekmektedir. Örneğin, en az 200 saatlik koçluğa özel eğitim almak, en az 35 müşteri ile 2.500 saatlik koçluk deneyimine sahip olmak, nitelikli mentor koçlar ile çalışmak ve performans değerlendirmesini geçmek gibi şartlar aranmaktadır.

ICF onaylı koçluk belgesi ise Uluslararası Koçluk Federasyonu'nun tanıdığı ve onayladığı bir koçluk sertifikasıdır. Bu belgeye sahip olan koçlar, uluslararası standartlara uygun olarak eğitilmiş ve yeterliliklerini kanıtlamış olduklarını gösterirler. ICF akredite bir koçluk eğitim programı, bu standartlara uygun eğitimleri sunarak koçların ICF onaylı belge almalarını sağlar.

MCC'nin açılımı ise "Master Certified Coach" olarak belirtilmiştir. Türkçe karşılığı "Uzman Sertifikalı Koç" olarak ifade edilebilir. Bu sertifika programı, profesyonel koçluk süreçlerini detaylı bir şekilde açıklayarak farklı koçluk alanlarında derinlemesine bilgi ve deneyim kazanılmasını sağlayan kapsamlı bir eğitim programıdır. Bu programın tamamlanması ile koçların uzmanlık seviyesine ulaştığı kabul edilir.

Geri