AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Koch ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Koch ne demek?​

pişmek {fi.} kaynamak {fi.} haşlamak {fi.}

Aber Almanca ne demek?​

Almanca A1 INTENSIV Ders – 36 ” Aber ” Almanca “ama” Demek.
Machen ne demek?
yapmak, girmek, kazanmak, çıkmak, gitmek imal etmek, hazırlamak yol açmak, düzeltmek, tamir etmek etmek Başka örnek…
Aber nasıl kullanılır Almanca?
aber ile temel cümleleri birleştirme Der Flug ist ausgefallen. Zuerst wollte ich fliegen, aber der Flug ist ausgefallen. İki cümle aber ile birleştirildiğinde ikinci cümle, birinci cümledeki ifadeyi kısıtlar veya zıddını belirtir. Sözcüklerin dizilimi değişmez.

DENN nasıl kullanılır?​

weil + yan cümle (çekimli fiil cümlenin en sonunda) yapısı ile “Neden?” sorusuna cevap verilebileceğini öğrenmiştin. denn + temel cümle (çekimli fiil özneden sonra ikinci pozisyonda) ile de bu soruya cevap verilebilir.

Machen fiili ne demek?​

Wir machen. (Biz yapıyoruz.) İhr macht. (Siz yapıyorsunuz.) Sie machen. (Onlar yapıyorlar.)
Können ne anlama gelir?
[1] -abilmek/-ebilmek; Bir şeyi yapmaya gücü yetmek.
SHON ne demek?
artık, çoktan, … bile hiç, acaba hatta …

Deshalb nasıl kullanılır?​

darum (deshalb, deswegen, daher) bunun için, bundan dolayı, bu nedenle anlamlarına gelir. Der Kranke hat Covid-19, deshalb muss er im Bett liegen. Hasta kişinin Covid-19’u var, bu yüzden yatakta yatması gerekiyor.

Weil ile cümle nasıl kurulur?​

🔺”weil” bağlacı bir yan cümle (Nebensatz) bağlacıdır ve cümleye “çünkü, için” anlamı katar. Almanca’a yan cümle bağlacı kullanıldığında çekimlenen fiil cümlenin en sonunda yer alır. 🔺Örnek: Weil ich krank bin, bin ich heute nicht in die Schule gegangen. (Hasta olduğum için bugün okula gitmedim.)
Obwohl nasıl kullanılır?
Obwohl bağlacı yan cümle yapar, trotzdem ise aksine yan cümle kurmaz ve temel cümlenin başına gelir. Obwohl es regnet, spielen wir Fußball. Yağmur yağmasına rağmen futbol oynuyoruz. Es regnet, trotzdem spielen wir Fußball.
Machen fiil çekimi ne demek?
Özneye göre machen fiilinin geçmiş zaman yani “Praeteritum” çekimi ise şöyledir: Ich machte. (Ben yapıyordum.) Du machtest. (Sen yapıyordun.) Er,sie, es machte. (O yapıyordu.)

Geri