AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kocam narsist ne yapmaliyim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kocam narsist ne yapmalıyım?​

Sevgi ve vericiliğini eşinin benliğine ve taleplerine göre değil, kararında sunmalı. Eşinin narsist benliğini tatmin etmeye çalışmak zaman kaybettireceği için, haksızlık yapmamak şartıyla kendi kişiliğini de korumalı. Misillemeye dönüştürmemeli, istek ve taleplerini suçlayıcı olmadan net bir dille ifade etmeli.

Narsist insanlarla nasıl iletişim kurulabilir?​

Narsist kişinin çevresiyle iletişim kurmayı öğrenmesi gerekir. Başkalarının isteklerinin her zaman kendi menfaatlerini zedelemeyeceğini anlamaları için tutarlı ve kararlı bir tutum işe yarayabilir. Iletişimde ve duygu alışverişindeki doyum egolarıyla aynı seviyeye geldiği zaman daha sağlıklı ilişkiler kurabilirler.
Narsistle nasıl konuşulur?
Öfkeyle suçlayıcı şekilde konuşmak yerine “Sen benim için değerlisin ve böyle davrandığında senin için değersiz olduğumu düşünerek üzülüyorum” gibi onun ne kadar değerli olduğunu vurgulayan bir cümle kurabilirsiniz.
Narsist eşle nasıl baş edilir?
Narsistik kişilik bozukluğu olan eşe yaklaşım için 7 öneri; ‘ den yola çıkarak cevapları kendisinin bulup karar vermesini sağlayın. Öfkenizi kontrol edin. Öfke ile suçlayıcı şekilde kendinizi ifade etmek yerine ‘Sen benim için çok değerlisin ve bana böyle davrandığında senin için değersiz olduğumu düşünerek üzülüyorum.

Eşimin narsist olduğunu nasıl anlarım?​

Narsist Kişilik Bozukluğu Belirtileri Başarılarını, yeteneklerini abartırlar. Elde ettikleri başarıdan çok daha fazla övgüyü hak ettiklerine inanırlar. – Sonsuz başarı, güç, zeka, güzellik ya da aşk ile ilgili, bitmek tükenmek bilmeyen düşünceleri vardır. – Kendilerinin biricik ve özel olduğunu düşünürler.

Narsist eş nasıl davranır?​

Başkalarının başarılarını kıskandığı gibi kadının başarısını da kıskanır hatta onunla yarışır. Yanında güzel, başarılı ve zeki bir kadın olmasını ister ama böyle bir kadınla birlikte olduğu zaman onu genellikle takdir etmediği gibi başka kadınlarla kıyaslayıp onun özelliklerini aşağılayabilir.

Geri