Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kocaeli Universitesi Onur Belgesi nasil alinir?

Editör

Yeni Üye

Kocaeli Üniversitesi Onur Belgesi nasıl alınır?​

Her eğitim öğretim yılı sonunda, öğrencinin tabi olduğu ders planının ilgili yarıyıl sonuna kadar olan toplam AKTS değerini tamamlamış ve başarmış olması şartıyla Page 4 genel not ortalaması 3.00 – 3.50 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi, 3.51- 4.00 arasında olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi kabul edilir.

Gazi Üniversitesi yüksek lisans kaç ders alınır?​

Bu Yönetmelikte belirtilen yükümlülüklerin tümünü yerine getiren öğrenciler daha kısa sürede mezun olabilirler. MADDE 27 –(1) Tezli yüksek lisans programı; toplam 21 krediden az olmamak üzere en az yedi ders ile bir seminer dersi, tez çalışması ve uzmanlık alan derslerinden oluşur.

Itü de yüksek lisans ücretli mi?​

Itü de yüksek lisans ücretli mi?
İTÜ Bilgi Teknolojileri Tezsiz Yüksek Lisans Programı ücretli bir programdır. Ücret 3 dönemi de kapsamaktadır. 2021-2022 öğretim yılı için belirlenen ücret ise ders başına 2.700TL’dir (toplam 10 ders için 27.000TL).

Tezsiz yüksek lisans ne kadar sürer?​

Tezsiz yüksek lisans ne kadar sürer?
Tezsiz yüksek lisans eğitim süresi ise 2 yarıyıldır, yani 1 yıl sürer.

Öbs şifresi nasıl alınır KOÜ?​

2-) ÖBS Şifremi kaybettim. Ne yapmalıyım? -Şifre işlemleri, Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden: https://ogr.kocaeli.edu.tr/koubs/ogrenci/index.cfm yürütülür. -Bu linkte şifremi unuttum seçeneği ile sisteme kayıtlı cep telefonunuza gelen şifreyi edestek ders sistemlerine kullanabilirsiniz.

Kocaeli Üniversitesi Kayıt için ne gerekli?​

Dersler bitmeden tez önerisi verilir mi?​

Tez döneminde ders kaydı yapılır mı?​

Tezsiz yüksek lisans geçerli mi?​

2010-2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI.KAYIT İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ BELGELER.1- ÖSYS SONUÇ BELGESİ ÖSYS Sonuç Belgesi İnternet Çıktısı,2-DİPLOMA.3-NÜFUS CÜZDANI VE ARKALI ÖNLÜ FOTOKOPİSİ4-ASKERLİK BELGESİ5- FOTOĞRAF.6-ÖĞRENCİ KATKI PAYI.Dersler bitmeden tez önerisi verilir mi?MADDE 8 – (1) Tezli yüksek lisans programında, enstitü anabilim/anasanat dalı başkanlığı her öğrenci için kendi üniversitesinin kadrosunda bulunan bir tez danışmanını en geç birinci yarıyılın sonuna kadar; öğrencinin danışmanıyla beraber belirlediği tez konusunu da en geç ikinci yarıyılın sonuna kadar enstitüye önerir.Tez döneminde ders kaydı yapılır mı?* Danışman ataması yapılmayan öğrenciler Tez Hazırlık, Tez Çalışması, Yeterlik Sınavı, Seminer, Dönem Projesi derslerine kayıt yaptıramaz. Tez Hazırlık Dersi ise, henüz ders aşamasında olan ve danışmanı atanan yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin seçmesi gereken bir derstir.Lisans ve yüksek lisans aynı anda yapılır mı?Yüksek Lisans Başvuru Şartları Başvuru şartlarından en önemlisi 4 yıllık lisans programından mezun olunması ya da mezun olabilecek durumda olunmasıdır. Mezun olabilecek durumda olan öğrencilerin dikkate alınması her üniversitenin sağladığı bir koşul değildir.Uzaktan Tezsiz yüksek lisans kaç dönem?– Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans süresi normal durumda 3 yarıyıldır. Öğrencilerin en fazla 6 yarıyılda programını bitirmiş olmaları gerekmektedir. YENİ KANUNA GÖRE 6 yarı yıldan sonra öğrenci kayıt yenileme yapabilir, fakat ders, sınav ve proje hakları dışında herhangi bir öğrencilik hakkından yararlanamaz.Tezsiz yüksek lisans geçerli mi?Tezsiz yüksek lisans programına devam edenler, tercih ettikleri üniversitenin, tezli yüksek lisans programı için aranan şartları yerine getirdikleri takdirde, bu lisans programına geçiş yapabilirler. Bu durumda; tezsiz lisans da alınan dersler, tezli lisans da aynı olanlarından muaf tutulurlar.

Dersler bitmeden tez önerisi verilir mi?​

Dersler bitmeden tez önerisi verilir mi?
MADDE 8 – (1) Tezli yüksek lisans programında, enstitü anabilim/anasanat dalı başkanlığı her öğrenci için kendi üniversitesinin kadrosunda bulunan bir tez danışmanını en geç birinci yarıyılın sonuna kadar; öğrencinin danışmanıyla beraber belirlediği tez konusunu da en geç ikinci yarıyılın sonuna kadar enstitüye önerir.

Tez döneminde ders kaydı yapılır mı?​

Tez döneminde ders kaydı yapılır mı?
* Danışman ataması yapılmayan öğrenciler Tez Hazırlık, Tez Çalışması, Yeterlik Sınavı, Seminer, Dönem Projesi derslerine kayıt yaptıramaz. Tez Hazırlık Dersi ise, henüz ders aşamasında olan ve danışmanı atanan yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin seçmesi gereken bir derstir.

Lisans ve yüksek lisans aynı anda yapılır mı?​

Yüksek Lisans Başvuru Şartları Başvuru şartlarından en önemlisi 4 yıllık lisans programından mezun olunması ya da mezun olabilecek durumda olunmasıdır. Mezun olabilecek durumda olan öğrencilerin dikkate alınması her üniversitenin sağladığı bir koşul değildir.

Uzaktan Tezsiz yüksek lisans kaç dönem?​

– Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans süresi normal durumda 3 yarıyıldır. Öğrencilerin en fazla 6 yarıyılda programını bitirmiş olmaları gerekmektedir. YENİ KANUNA GÖRE 6 yarı yıldan sonra öğrenci kayıt yenileme yapabilir, fakat ders, sınav ve proje hakları dışında herhangi bir öğrencilik hakkından yararlanamaz.

Tezsiz yüksek lisans geçerli mi?​

Tezsiz yüksek lisans geçerli mi?
Tezsiz yüksek lisans programına devam edenler, tercih ettikleri üniversitenin, tezli yüksek lisans programı için aranan şartları yerine getirdikleri takdirde, bu lisans programına geçiş yapabilirler. Bu durumda; tezsiz lisans da alınan dersler, tezli lisans da aynı olanlarından muaf tutulurlar.

Kocaeli Üniversitesi'nde Onur Belgesi almak için öğrencilerin toplam AKTS değerini tamamlamaları ve genel not ortalamalarının belirli aralıklarda olması gerekmektedir. Genel not ortalaması 3.00 – 3.50 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi, 3.51 - 4.00 arasında olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi kabul edilir.

Tezsiz yüksek lisans programı, tezli yüksek lisansa göre daha kısa süren ve tez savunması yapmadan tamamlanan bir programdır. Ücretli bir program olan İTÜ Bilgi Teknolojileri Tezsiz Yüksek Lisans Programı için belirlenen ücret ders başına 2.700 TL olup, toplam 10 ders için 27.000 TL'ye denk gelmektedir.

Tezsiz yüksek lisans programı genellikle 2 yarıyıl (yani 1 yıl) sürmektedir. Bu süre zarfında öğrenciler dersler ve projeler üzerinde çalışarak programlarını tamamlarlar.

Kocaeli Üniversitesi'nde öğrencilerin ÖBS şifresini kaybetmeleri durumunda, Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden şifre işlemlerini gerçekleştirebilecekleri bir başvuru süreci bulunmaktadır. Sisteme kayıtlı cep telefonlarına gönderilen şifrelerle şifrelerini yeniden belirleyebilirler.

Kayıt işlemleri için Kocaeli Üniversitesi'ne gerekli belgeler arasında ÖSYS sonuç belgesi, diploma, nüfus cüzdanı ve fotokopisi, askerlik belgesi, fotoğraf ve öğrenci katkı payı gibi belgeler istenmektedir.

Tezli yüksek lisans programlarında tez önerisi verilmesi uygundur ve dersler bitmeden tez önerisi yapılabilir. Tez döneminde ise danışman ataması yapılmayan öğrenciler belirli derslere kayıt yaptıramazlar. Lisans ve yüksek lisans programlarını aynı anda yapmak mümkün olabilir ancak bu durum her üniversitede sağlanmayabilir. Uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans programları genellikle 3 dönem sürer ve öğrenciler en fazla 6 dönemde programlarını tamamlamaları gerekmektedir. Tezsiz yüksek lisans programı geçerlidir ve tercih edilen üniversitenin şartlarını sağlayarak tezli yüksek lisans programına geçiş yapılabilir. Bu durumda daha önce alınan derslerden muafiyet alınabilir.

Geri