AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Koc YOS kabul ediyor mu?

Editör

Yeni Üye

Koç YÖS kabul ediyor mu?​

Çeşitliliğe olan güçlü inancı ile Koç Üniversitesi yabancı uyruklu öğrenci başvurularını kabul etmektedir.

Yabancılar için açıköğretim okuma şartları nelerdir?​

Yabancılar için açıköğretim okuma şartları nelerdir?
Türkiye’de açıköğretim okumak isteyen öğrenciler, kendi ülkelerinden lise veya dengi okullardan mezun olmuş olması gerekmektedir. Mezun oldukları zaman bulundukları ülkenin Milli Eğitim Müdürlükleri’nden denk olduğunu gösterir denklik belgesi almaları gerekmektedir.

Yabancı uyruklu öğrenciler üniversiteye nasıl girecek?​

Yabancı uyruklu öğrenciler üniversiteye nasıl girecek?
Yabancı uyruklu öğrenciler, YÖS sınavlarının sonuçlarına göre Türkiye’deki üniversitelere başvuruda bulunabilir ve yeterli puanı alan öğrenciler kayıt yaptırmaya hak kazanır.

YÖS diploma notu kaç olmalı?​

Üniversitelerin Yabancı Uyruklu Öğrenci ve ya YÖS Sınav kriterleri olarak bazı üniversitelerde ‘Orta öğretim mezuniyet not ortalaması’ ve ya Lise Diploma Notu’nun minimum 40 ve ya 60 olması gerektiğini görebilirsiniz.

Boğaziçi YÖS kabul ediyor mu?​

Boğaziçi YÖS kabul ediyor mu?
Genelde üniversiteler hem YÖS hem SAT sınavlarını kabul ederler. Türkiyenin en iyi üniversiteleri olarak kabul edilen Boğaziçi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi gibi üniversiteler ise sadece SAT sınavını kabul ederler.

Koç Tıp Uluslararası mı?​

Koç Tıp Uluslararası mı?
QS Dünya Üniversite Sıralamaları, Quacquarelli Symonds şirketi tarafından çeşitli akademik kriterlere göre yapılan uluslar arası üniversite sıralamalarıdır. Üniversitemiz 2021 yılı için yayınlanan “En iyi üniversiteler” sıralamasında Türkiye’den ilk 500’e tek üniversite olmuştur.
Anadolu YÖS 2021 online mı?​
2021-2022 Öğretim Yılı Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine Yurt Dışından Kabul Edilecek Öğrenciler için Yükseköğretime Geçiş ve Yerleştirme Sınavına (ANADOLUYÖS) sonucuna göre Yerleşen Adayların çevrimiçi (online) başvuru ve kayıt işlemlerini kapsamaktadır.

Yabancı uyruklu öğrenciler YKS ye girebilir mi?​

Yabancı uyruklu öğrenciler YKS ye girebilir mi?
Evet, yabancılar Yükseköğretim kurumları sınavına başvurabilir, sınava da girebilir. Ama Türk vatandaşlığına sahip olmadan YKS sınavı sonuçlarına göre üniversitelere kayıt yaptıramazlar.

YÖS sınavı nasıl yapılır?​

YÖS sınavı nasıl yapılır?
YÖS Nasıl Bir Sınavdır, İçeriğinde Neler Vardır? Sınav içeriklerinde genelde Matematik (30 – 40 soru), Geometri (5-15 soru) ve Genel Yetenek (IQ) (40-60 soru) derslerinden sorulara yer verilir, diğer derslerden sorularla ise nadiren ve az sayıda üniversitenin sınavlarında karşılaşılmaktadır.

YÖS soruları hangi dilde?​

Temel Öğrenme Becerileri Testi 80 sorudan oluşmakta olup, adayların soyut düşünme güçlerini ölçmeyi amaçlayan sorular ile matematik sorularından oluşmaktadır. Bu test, genel dil bilgisine çok az dayanmakta, bununla birlikte soruların Türkçe, Arapça, İngilizce, Fransızca, Almanca ve Rusça açıklamaları da bulunmaktadır.

YÖS belgesi nedir?​

YÖS belgesi nedir?
YÖS Türkiye’de herhangi bir üniversitede lisans veya ön lisans eğitimi almak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin girmesinin zorunlu olduğu Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavıdır.

Evet, Koç Üniversitesi yabancı uyruklu öğrenci başvurularını kabul etmektedir ve çeşitliliğe olan güçlü inancıyla tanınmaktadır. Yabancı uyruklu öğrenciler Türkiye'deki üniversitelere YKS veya YÖS sınavlarına girerek başvuruda bulunabilirler. Bazı üniversitelerin YÖS sınav kriterleri arasında "Orta öğretim mezuniyet not ortalaması" veya lise diploma notunun belirli bir seviyede olması gerektiğini unutmayın.

Boğaziçi Üniversitesi genellikle SAT sınavını kabul etmektedir. Koç Üniversitesi ise YÖS sınavına başvuruları kabul eder. Ayrıca, Boğaziçi Tıp Fakültesi, dünya üniversiteleri sıralamasında Türkiye'den ilk 500'e giren tek üniversite olmuştur.

Yabancı uyruklu öğrenciler YKS sınavına başvurabilir ve girebilirler ancak Türk vatandaşı olmadan YKS sınavı sonuçlarına göre üniversitelere kayıt yaptıramazlar. YÖS sınavı genellikle Matematik, Geometri ve Genel Yetenek gibi derslerden sorular içermektedir. Soruların dil seçenekleri arasında Türkçe, Arapça, İngilizce, Fransızca, Almanca ve Rusça gibi seçenekler bulunmaktadır.

Son olarak, Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) Türkiye'deki üniversitelerde lisans veya ön lisans eğitimi almak isteyen yabancı uyruklu öğrenciler için zorunlu bir sınavdır. Bu sınavın başarıyla tamamlanması üniversitelere kayıt için gereklidir.

Geri