Koc olmak icin ne yapmak gerek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Koç olmak için ne yapmak gerek?​

Koç nasıl olunur? Koç olabilmeniz için Türkiye’de ICF tarafından kabul görmüş okullarda(www.ıcfturkey.org) sertifika almanız gerekiyor. ICF tarafından kabul görmemiş okulların da koçluk duruşuna inanıyorsanız sertifikasyon alabilirsiniz.
Koçluk görüşmesinde ne konuşulur?
Klasik bir koçluk görüşmesi akışı belirli adımlardan oluşur:
- Planlama ve Hazırlık.
- Görüşme Başlangıcı
- Kısa Sohbet.
- Müşteri Gündemi.
- Beklenti ve Hedefler.
- Konunun Derinine İnilmesi.
- Farkındalık ve Aksiyonlar.
- Seans Özeti ve Değerlendirmesi.
Kimler koçluk yapabilir?
Kimler Koçluk Yapabilir. En temelde insanlarla yakın çalışmayı sevenler koç olabilir. Koçluk eğitimlerinden 100 saatin altında olmamak üzere eğitim almış olanlar daha bilinçli olarak koçluk yapmaya başlayabilirler. Tabi ki 100 saat eğitim de yeterli değildir.

Koçluk görüşmesi nedir?​

Bireyin ulaşmak istediği nokta ile mevcutta bulunduğu konum arasındaki boşluk bireyde yaratıcı bir gerilim yaratır. Bu boşluk mevcut durumu hedefe yaklaştırarak ya da hedefi mevcut duruma yaklaştırarak azaltılır. Koçluk yaratıcı gerilimi oluşturan boşluğa yönelik gerçekleştirilen bir süreçtir.
Öğrenci koçu kimler olabilir?
Kimler Eğitim Koçu Olabilir? Eğitim koçu olabilmek için öğretmen olmak gerekmiyor. Kişi/kişiler öğretmen olmasa da; eğitim-öğretim sistemi içinde öğrencilerin sorumluluklarını, etkileşimlerini ve beklentileri biliyorlarsa eğitim koçu olabilirler.
Koçluk eğitimi kimlere verilir?
Yaşam Koçluğu Eğitimi’ni şu kişiler alabilir:
Kimler yaşam koçluğu yapabilir diye düşünülürse; en az lise mezunları ve 18 yaşını geçmiş herkes gerekli eğitimleri tamamlayınca görevlerine başlayabiliyor. Yaşam koçluğu, sadece basit bir kavram değildir.
Koçluk eğitimi kimler alabilir?
Yaşamlarının farklı alanlarını keşfetmek isteyenler, Hayatlarında kendisini gerçekleştirmek için itici bir güce ihtiyaç duyanlar, Hayalleri ve hedefleri olanlar, Yaşamlarının dizginlerini eline almak ve hedefleri doğrultusunda hızlı adımlar atmak isteyen kişiler bu eğitimi alabilir.
Koçluk eğitimi nasıl alınır?
Koçluk sertifikası eğitimi veren bir eğitime kurumuna kaydınızı olun. Eğitim kurumunun verdiği sertifika üniversite onaylı olmalıdır, buna dikkat edin. Eğitim Koçluğu Eğitimi için kayıt işlerini tamamlayın. Eğitim ve sınavı başarı ile tamamladıktan sonra Eğitim Koçluğu Sertifikası sahibi olabilirsiniz.

Kimler koç olabilir?​

Tüm meslek gruplarından herkes koç olabilir mi? Koçluk disiplini için bir meslek ayrımı yoktur, kişisel olarak kendini bu alanda yetiştirmek arzusu olan herkes koçluk eğitimine katılabilir.
Eğitim koçu ne iş yapar?
Öğrenci Koçu, öğrenciye odaklanarak öğrenci ve aile ile birlikte öğrencinin başarma isteğini arttırıcı çalışmalar yapar. Çalışma programını oluşturur, çalışma ortamını düzenler, sorunlarıyla ilgilenir. Öğrencinin okulu ile iletişim halinde ders başarısını takip eder.

Geri