- Konu Yazar
Koç ailesi kaç kişi?
Koç HoldingMenkul değer sembolü | BIST:KCHOL BIST:KOCTS
Alt kuruluş(lar) | Koçtaş
Sahibi | Koç Ailesi: d.3 1 Halka Açık: &.5 Vehbi Koç Vakfı: %7.3 Koç Emekli Vakfı: %2
Çalışan sayısı | 105 bin 908 (2021 Aralık)
Website | http://www.koc.com.tr
Vehbi Koç oğlu kim?
Rahmi KoçVehbi Koç / OğluMustafa Rahmi Koç, Türk iş insanıdır. Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı. Yönetimi, ünlü iş insanı Vehbi Koç’tan devralan Rahmi Koç, 4 Nisan 2003 tarihinden itibaren Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı oğlu Mustafa Koç’a devretti. Mustafa, Ömer ve Ali olmak üzere üç oğlu olan Rahmi Koç, dört torun sahibidir. VikipediIşadamı Vehbi Koç’un babası kimdir?
Işadamı Vehbi Koç’un babası kimdir?Koçzade Hacı Mustafa EfendiVehbi Koç / Babası
Koçların soyu nereden gelir?
Vehbi Koç’un çocukları hem anne, hem de baba, yani Vehbi Bey ve Sadberk Hanım tarafından Anadolu tasavvufu ile Melâmetîlik’in en önemli isimlerinden olan ve İkinci Murad zamanında yaşayan Hacı Bayram-ı Velî’nin soyundan gelirler.Koç ürünleri nelerdir?
Markalar- 1tıkla2kazan. Tanı Pazarlama A.Ş. 1tikla2kazan.com.tr.
- Akpa. Akpa A.Ş. akpakoc.com.tr.
- Alfa Romeo. Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. alfaromeo.com.tr.
- Altus. Arçelik A.Ş. altus.com.tr.
- Arçelik. Arçelik A.Ş. arcelik.com.tr.
- Arçelik-LG. Arçelik LG Klima San. Tic.
- Arctic. Arçelik A.Ş., S.C.
- Ark İnşaat. Ark İnşaat A.Ş.
Ali Koç un eşi kimdir?
Ali Koç un eşi kimdir?Nevbahar DemirağAli Koç / Eşi (e. 2005)
Sadberk ve Vehbi Koç’un 4 çocuğu vardır. Bunlar; Semahat Koç Arsel, Sevgi Koç Gönül, Suna Koç Kıraç ve Rahmi Koç’tur. Rahmi Koç’un çocukları ise sırasıyla Mustafa Vehbi Koç, Ömer Mehmet Koç ve Ali Yıldırım Koç’tur. Koç Holding’in en üst yönetim kurulu noktasında Rahmi Koç’un oğlulları yer almaktadır.
Rahmi Koç ve Çiğdem Meserretçioğlu tam tarihi bilinmemekle birlikte 1970’lerde boşandı. 2016 yılında kalp krizi sonucu yaşamını yitiren iş adamı Mustafa Koç’un annesi Çiğdem Simavi, 1957 senesinde iş adamı Rahmi Koç ile evlenmiş, 1970 senesinde boşanmışlardır.