Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kobe depremi kac Siddetinde oldu?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
49.744
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kobe depremi kac Siddetinde oldu?​

17 Ocak 1995 tarihinde Asya-Pasifik ülkelerinden Japonya’da gerçekleşmiş, halk arasında Kobe Depremi olarak da bilinen Büyük Hanşin depremi ciddi kayıplara yol açtı. 17 Ocak günü yerel saatle sabah 05:46’da gerçekleşen olan Kobe depremi, Richter ölçeğine göre 6.9 büyüklüğünde gerçekleşti ve bölgede ciddi bir yıkıma …

Japonlar deprem zararlarından nasıl korunur?​

Bunun temel nedeni; Japonya’daki mevcut yasaların sadece depreme dayanıklı olan binaların yapımına izin vermesi ve bunu belli ölçümlerle denetlemesi. Bu yasalar, okullar ve ofis binaları da olmak üzere tüm yapıları kapsıyor. 2018 verilerine göre, Tokyo’daki binaların yaklaşık yüzde 87’si depreme dayanıklı.
Kobe depremi ne zaman oldu?​
17 Ocak 1995Büyük Hanşin Depremi/Başlangıç tarihleri

Kobe nedir deprem?​

Kobe nedir deprem?
Büyük Hanşin depremi ya da halk arasında da daha bilinen adıyla Kobe depremi; Asya-Pasifik ülkelerinden Japonya’da gerçekleşmiş büyük bir depremdir. Kobe’de gerçekleşen ve yerin 17,6 km derininde gerçekleşmiş olan Kobe depremi, Japonya tarihinde gerçekleşmiş olan en şiddetli depremler arasına girmiştir.

Kobe hangi ülkemizde?​

Kobe hangi ülkemizde?
Kobe yaklaşık 1,5 milyon nüfusu ile Japonya’nın altıncı büyük şehri olup Osaka ve Kyoto ile birlikte Keihanshin metropol alanını oluşturmaktadır. Bu kozmopolit liman kenti, 100’den fazla ülkeden gelen yaklaşık 45.000 yabancı kişiye ev sahipliği yapmaktadır.

Depremleri nasıl önlenir?​

DEPREM ÖNCESİ ALINACAK ÖNLEMLER
- Yerleşim bölgeleri titizlikle belirlenmelidir.
- Yapılar deprem etkilerine karşı dayanıklı inşa edilmelidir. (
- İmar planında konuta ayrılmış yerler dışındaki yerlere ev ve bina yapılmamalıdır.
- Dik yarların yakınına, dik boğaz ve vadilerin içine bina yapılmamalıdır.

Japonlar depreme karşı hangi önlemleri alırlar?​

Japonya’nın aldığı, depremi en az hasarla atlatmayı sağlayan tedbirlere göz atalım…
- Depreme dayanıklı binalar.
- Telefon güncellemeleri.
- Depreme hazır mermi trenleri.
- Anında TV yayını
- Afet önleme konusunda farkındalık ve eğitim.
- Deprem anıt müzesi.
- Hayatta kalma kitleri.
- Su tahliye tünelleri.
Japonyada depreme dayanıklı binalar nasıl yapılıyor?​
Bu sistemde, binanın temeline genellikle kauçuktan yapılan tamponlar yerleştiriliyor ve bunlar binanın titremek yenine sallanmasını sağlıyor. Binanın iskeletine yerleştirilen silindir şeklindeki hidrolik teller sayesinde de, bina sallanma sırasında temeli ile birlikte hareket ediyor ve böylece yıkım önleniyor.

Japonyada binalar neden yıkılmıyor?​

Japonyada binalar neden yıkılmıyor?
Japon Bilim İnsanları, Binalarının 9 Büyüklüğündeki Depremde Bile Neden Yıkılmadığını Açıkladı Profesör Yoshiyuki Kaneda ve Dr. Mimarlar gibi uzmanlar tarafından yapılan bina teftiş ve onay sistemi ve her büyük deprem meydana geldiğinde depreme dayanıklılık standartlarına yeni bilgiler getiren yönetişimin sonucudur.”

Japonya’daki 9 şiddetindeki depremde kaç kişi öldü?​

Japonya’daki 9 şiddetindeki depremde kaç kişi öldü?
Japonya’da 11 Mart 2011’de yaşanan depremin üzerinden 10 yıl geçti. 20 bine yakın kişi yaşamını yitirdi. 2 bin 500 kişi hala kayıp.

Kobe nasıl bir şehirdir?​

Kobe (Japonca: 神戸市 Kōbe-shi), Japonya’nın Hyōgo prefektörlüğünün merkezi ve en büyük şehridir. Şehir Kansai bölgesinde, Osaka Körfezi’nin kuzeyinde Osaka’nın 30 km batısında yer almaktadır. 1868 yılı itibarıyla ticari anlamda batıya açılan ilk Japon şehirlerden biridir.
 
Kobe depremi, 17 Ocak 1995 tarihinde Asya-Pasifik ülkelerinden Japonya'da gerçekleşen ve halk arasında Kobe Depremi olarak bilinen Büyük Hanshin depremi olarak tanınmaktadır. Deprem, 17 Ocak günü yerel saatle sabah 05:46'da Richter ölçeğine göre 6.9 büyüklüğünde gerçekleşmiştir. Bu deprem ciddi kayıplara ve yıkıma yol açmıştır.

Japonya'da depreme karşı alınan önlemler arasında depreme dayanıklı binaların yapımına izin veren yasaların varlığı önemli bir faktördür. Bu yasalar, binaların belirli ölçümlerle denetlenmesini de içermektedir. Tokyo'daki binaların yaklaşık yüzde 87'sinin depreme dayanıklı olduğu belirtilmektedir.

Japonya'da depreme karşı alınan önlemler arasında şunlar sayılabilir: depreme dayanıklı binalar, telefon güncellemeleri, depreme hazır mermi trenleri, anında TV yayını, afet önleme konusunda farkındalık ve eğitim, deprem anıt müzesi, hayatta kalma kitleri ve su tahliye tünelleri gibi önlemler bulunmaktadır.

Japonların depreme karşı aldığı bu önlemler sayesinde depremlere karşı daha hazırlıklı ve güvende oldukları görülmektedir. Japonya'da binaların depreme dayanıklı olarak inşa edilmesi ve sürekli olarak güncellenen deprem dayanıklılık standartları, binaların neden yıkılmadığını açıklamaktadır.

Öte yandan, Japonya'da 2011 yılında yaşanan 9 şiddetindeki depremde 20 bine yakın kişinin yaşamını yitirdiği ve 2 bin 500 kişinin hala kayıp olduğu bilinmektedir.

Kobe şehri ise Japonya'nın Hyogo prefektörlüğünün merkezi ve en büyük şehri olarak bilinmektedir. Osaka Körfezi'nin kuzeyinde, Osaka'nın 30 km batısında bulunan Kobe, ticari anlamda batıya açılan ilk Japon şehirlerinden biridir. Çok sayıda ülkeden gelen yabancıları ağırlayan kozmopolit bir liman kentidir.
 
Geri
Üst