- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kobe Bryant a neden Black Mamba deniliyor?
Dünyaca ünlü basketbolcu Kobe Bryant’a rakip savunmalara karşı acımasızlığı nedeniyle zehirli bir yılan türü olan “Black Mamba” lakabı takıldı. Kara mambalar isimlerini zeytin yeşiline çalan vücut renklerinden değil, ağızlarının içindeki siyah renkden alırlar.Kara Mamba anlami nedir?
Kobe Bryant oyun tarzı olarak saldırgan bir yılan türü olan Black Mamba’ya benzetilmiştir. Kara mamba (Dendroaspis polylepis), Elapidae familyasından son derece saldırgan ve zehirli bir yılan türü. Anavatanı Afrika olup, dünyanın ikinci en uzun zehirli yılanıdır.NBA efsanesi Kobe Bryant’ın 13 yaşındaki kızı Gianna ile birlikte helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin üzerinden tam bir yıl geçti.Los Angeles Lakers formasıyla 5 kez NBA şampiyonu olan, 18 kez All-star seçilen, 2 kez NBA sayı kralı olan, ABD milli takımıyla 2 kez olimpiyat şampiyonluğu yaşayan Bryant’ın ölümü …
Black Mamba kimin lakabı?
Kobe Bean Bryant, 23 Ağustos 1978 tarihinde Philadelphia, Pensilvanya’da dünyaya geldi. lakabı Black Mamba, NBA takımlarından Los Angeles Lakers’ın formasını giymiş Amerikalı profesyonel basketbolcu. 1.98 boyunda olan Bryant şutör gard ve kısa forvet pozisyonunda görev almıştır.
Uptown Mamba ne demek?
-‘uptown mamba’ senin lakabın ve bir dövmesini de taşıyorsun. bu lakap nereden çıktı? chicago’nun uptown bölgesinde doğdum ve büyüdüm. çevremdeki herkes kobe bryant’ın en sevdiğim basketbolcu olduğunu bilirdi. onun lakabı ‘black mamba’ (siyah mamba) ve bir arkadaşım da bana uptown mamba demeyi başladı.