AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Koaksiyel ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Koaksiyel ne demek?​

Koaksiyel kablo (İngilizce kısaltması coax) radyo frekansta kullanılan bir kablo türüdür. Bu kablonun kesit alanı iç içe dört maddeden meydana gelir. En içte canlı hat, yani sinyali taşıyan hat vardır. Bu uç dielektrik sabiti yüksek bir yalıtkan ile çevrelenmiştir.

Coax nedir ne işe yarar?​

Günümüzde koaksiyel kablolar televizyon ve kamera sistemlerinde kullanılmaktadır. Telefon, televizyon ve radyoların yüksek frekanslı sinyallerinin iletiminde kullanılır. Koaksiyel kablo yüksek frekanslardaki analog sinyallerin taşınmasında oldukça verimlidir.

Coaxial ses çıkışı ne demek?​

Coaxial ses çıkışı ne demek?
Dijital Ses Çıkışı; Televizyonunuzun elde ettiği sesi harici bir ses sistemi aracılığıyla dinlemek istediğinizde bu sesi oldukça yüksek kalitede, neredeyse kayıpsız olarak harici bir aygıta aktarmanızı sağlar.

Coaxial hoparlör ne demek?​

Coaxial hoparlör ne demek?
A-)Subwooferlar alt frekansları verirler.Bass dediğimiz sesi üretirler. B-)Midrange orta sesleri veren hoparlörler için kullanılır.Coax hoparlörler midrange hoparlördür zaten. Aynı şekilde Component hoparlörlerde.Tweeter ise Coax hoparlörlerde iç içedir. Component takımlarda ise ayrıdır.

RG 11 nedir?​

Bina içi CATV,CCTV sistemlerinde dağıtım kablosu olarak ve SATV uydu sistemlerinde düşük zayıflama gerektiren yerlerde bağlantı kablosu olarak kullanılır. Dış kılıfından dolayı harici uygulamalarda kullanılır.

Koaksiyel kablonun özellikleri nelerdir?​

Koaksiyel kablolar, bükümlü tellerden 80 kat daha hızlı bilgi iletim kapasitesine ve daha yüksek bant genişliğine sahiptir. Elektriksel gürültü ve darbelere karşı daha fazla koruma sağlar. Bu kablolar, farklı sinyal türleri ile kullanılabilir. Hem analog hem de dijital sinyalleri taşırlar.

Midrange Amfisiz çalışır mı?​

Midrange Amfisiz çalışır mı?
Amfisiz tam güç çalışmaz componentlar..

Koaksiyel kolon nedir?​

Koaksiyel kolon nedir?
RG6 U6 ne demek?​
Bina içi CATV,CCTV sistemlerinde dağıtım kablosu olarak ve SATV uydu sistemlerinde düşük zayıflama gerektiren yerlerde bağlantı kablosu olarak kullanılır.
Rg 6 kablo nerede kullanılır?​
RG6 U6 Cu/Cu Bakır Kablo Nerede Kullanılır? Bina içi CATV-CCTV sistemlerinde dağıtım kablosu ve düşük zayıflama istenen uydu sistemlerinde bağlantı kablosu olarak kullanılır. RG6 Uydu kablosu uydu sistemlerinde sinyal ve iletişim olarak en çok tercih edilen kablo türüdür.

Koaksiyel kablonun özellikleri nedir?​

Koaksiyel kablonun özellikleri nedir?

Rg11 kablo nerede kullanılır?​

Rg11 kablo nerede kullanılır?

Coaxial out ne demek?​

Coax Audio ne işe yarar?​

Koaksiyel kablo ne kablosu olarak kullanılır?​

Koaksiyel kablo ne kablosu olarak kullanılır?
Radyo frekanslarında kullanılan bir kablo türü olan koaksiyel kablolar bina içi CATV ve CTV sistemlerinde dağıtım kablosu ve düşük zayıflama istenen SATV uydu anten sistemlerinde bağlantı kablosu olarak kullanılır. Bu kablo iç içe 4 kesitten meydana gelir. En içte sinyali taşıyan hat bulunur.

Koaksiyel kablo, radyo frekansında kullanılan bir iletişim kablosu türüdür. İç yapısı iç içe dört maddeden oluşur, en içte sinyali taşıyan canlı hat bulunur ve bu hat yüksek dielektrik sabitine sahip bir yalıtkanla çevrelidir. Günümüzde koaksiyel kablolar televizyon ve kamera sistemlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Yüksek frekanslı analog sinyallerin iletiminde oldukça verimli olan koaksiyel kablolar, ses ve görüntü iletiminde tercih edilirler.

Koaksiyel kablonun özellikleri arasında bükümlü tellerden 80 kat daha hızlı bilgi iletim kapasitesi, yüksek bant genişliği, elektriksel gürültüye karşı koruma sağlama kabiliyeti ve farklı sinyal türlerini taşıma özelliği bulunmaktadır. Hem analog hem de dijital sinyalleri aktarabilirler.

Koaksiyel kablolar genellikle bina içi CATV (Kablo TV) ve CCTV (Kapalı Devre Televizyon) sistemlerinde dağıtım kablosu olarak, düşük zayıflama gerektiren SATV (Uydu TV) anten sistemlerinde bağlantı kablosu olarak kullanılır. RG11 ise daha düşük zayıflama gerektiren yerlerde bağlantı kablosu olarak tercih edilir.

Coaxial out terimi, cihazlardan ses veya video sinyallerinin bir koaksiyel kablo aracılığıyla çıkış yapmasını ifade ederken, coax audio ise koaksiyel kablo üzerinden ses sinyallerinin iletimini sağlar.

Coaxial hoparlörler de, bir hoparlörün içinde birden fazla sürücünün (tweeter ve woofer gibi) özel bir şekilde bir arada bulunduğu hoparlörlerdir. Bu konfigürasyon, daha geniş bir frekans aralığında ses üretimini sağlar.

Geri