AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

KNX sensor nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.642
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

KNX sensör nedir?​

Farklı uygulama gereksinimlerine göre, sensör master-slave modu olarak yapılandırılabilir. KNX Akıllı bina otomasyon sisteminde, enerji tasarrufuna yönelik HVAC otomasyon kontrolüne ve güvenlik için alarm işlevine dahil edilmek üzere tasarlanmış bir hareket dedektörü ve entegre PIR hareket ve ışık seviyesi sensörüdür.

PIR hareket sensörü nasıl çalışır?​

PIR hareket sensörü nasıl çalışır?
PIR sensör devresi üzerinde iki yuva bulunur ve her yuva IR’ye duyarlı özel bir malzemeden yapılır. Bu yuvalar sensörün görüş mesafesini belirler. Sensör boşta olduğunda, odadaki tüm nesneler tarafından yayılan kızılötesi seviye aynıdır ve yuvada her iki yuva da ortamdan yayılan aynı IR seviyesini algılar.

Sensör nedir ve nasıl çalışır?​

Sensör, fiziksel bir giriş hareketini ya da bilgisini çıkış hareketine çeviren bir cihazdır. Sinyalleri, enerji alanından elektrik alanına dönüştürmeye yarayan bir cihazdır. Ortam koşullarında ve başka bir cihazın durumunda algılanan tüm bilgileri başka cihaza kaydeden ve ileten bir cihazdır.

KNX nedir nerelerde kullanılır?​

KNX nedir nerelerde kullanılır?
KNX, yalnızca aydınlatma otomasyonunu değil, aynı zamanda ısıtma-soğutma, ölçüm, güvenlik sistemleri, multimedya kontrolü, ev aletleri, izleme gibi pek çok alanda kontrol imkanı sağlayan bir sistemdir. Aydınlatma kontrol sistemlerinde çalışabilen ve A/V sistemleriyle entegre olabilen bir sistemdir.
KNX nedir ne işe yarar?​
KNX, Akıllı Ev ve Bina Otomasyonu(Akıllı Ev Sistemi) açık sistem haberleşme protokolünü standartlaştıran, uluslararası yaygınlığı ve kabul edilirliği olan bir organizasyondur.

Sensör nedir ne işe yarar?​

Sensör nedir ne işe yarar?
En geniş tanımıyla sensör amacı ortamındaki olayları veya değişiklikleri tespit etmek ve bilgileri diğer elektronik cihazlara genellikle bir bilgisayar işlemcisine göndermek olan bir cihaz, modül, makine veya alt sistemdir. Sensör her zaman diğer elektronik cihazlarla kullanılır.

Sensör nedir kısaca açıklayınız?​

Sensör ya da algılayıcı, otomatik kontrol sistemlerinin duyu organlarına verilen addır. İnsanların çevrelerinde olup bitenleri duyu organlarıyla algılamasına benzer biçimde, makineler de sıcaklık, basınç, hız ve benzeri değerleri algılayıcıları vasıtasıyla algılarlar.
 
KNX sensörler, KNX akıllı bina otomasyon sistemlerinde kullanılan hassas cihazlardır. Bu sensörler, çeşitli uygulamalarda kullanılmak üzere tasarlanabilirler ve genellikle enerji tasarrufu, HVAC otomasyon kontrolü ve güvenlik alarm sistemleri için entegre edilen hareket dedektörleri ve PIR hareket sensörleri içerir.

PIR hareket sensörleri, pasif kızılötesi sensörlerdir ve genellikle insan hareketlerini algılamak amacıyla kullanılır. Sensör devresi üzerindeki özel malzemeden yapılmış iki yuvadan oluşur ve oda içindeki IR seviyelerini algılar. Sensör boşta olduğunda, odadaki nesnelerden yayılan kızılötesi seviye sensör yuvalarında algılanır. Bir insan gibi bir hareket algılandığında, bu seviyelerdeki fark sensörü harekete geçirir ve gerekli işlemleri başlatır.

Genel olarak, sensörler fiziksel bir giriş sinyalini çeşitli elektriksel veya dijital çıkışlara dönüştüren cihazlardır. Bu cihazlar genellikle çevredeki koşulları algılar ve bu bilgileri diğer elektronik cihazlara ileterek belirli işlevleri gerçekleştirmelerini sağlarlar.

KNX ise Akıllı Ev ve Bina Otomasyonu için kullanılan bir açık sistem haberleşme protokolüdür. KNX, aydınlatma kontrolünden ısıtma-soğutma sistemlerine, güvenlik sistemlerinden ev aletlerine kadar pek çok alanda kontrol imkanı sağlar. Ayrıca A/V sistemleriyle entegrasyon sağlayarak geniş bir yelpazede otomasyon imkanı sunar.

Sensörler ise genel olarak çevredeki olayları algılamak ve bu bilgileri diğer cihazlara iletmek için kullanılan cihazlar olarak tanımlanabilir. Makinelerin duyu organları gibi çalışır ve çeşitli fiziksel değerleri algılayarak bu bilgileri diğer elektronik sistemlere aktarır. Bu sayede otomatik kontrol sistemlerinde önemli bir rol oynarlar ve çeşitli uygulamalarda geniş bir kullanım alanına sahiptirler.
 
Geri
Üst