AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Klozetten mikrop kapmamak icin ne yapmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Klozetten mikrop kapmamak için ne yapmalı?​

1) Tuvaleti kullanmadan önce sifonu çekerseniz havadaki bakterilerin sayısı azalabilir. Klozetlerin içindeki su, mikropların çoğalması için ideal bir ortamdır, bu nedenle bazı kişiler idrar yapmadan önce sifon çekilirse klozetin içindeki bakterilerin bazılarının yok olduğunu ileri sürmektedir.

Alafranga tuvalet alaturkaya çevrilir mi?​

Alafranga tuvalet alaturkaya çevrilir mi?
1 cevap. Merhaba, Alafranga Tuvaleti Alaturka’ya çevirmek için çalışılırken ilk olarak var olan klozetin su tesisatı ile ilgisini kesmek için boruların sökülmesi ve vidalarının açılması işlemi yapılır. Sonrasında yerinden çıkartılan klozet ve rezervuar alan dışına alınır.

Klozetin zararları nelerdir?​

Klozetin zararları nelerdir?
Klozete oturarak ihtiyaç gidermenin bazı hastalıklara davetiye çıkardığı kanıtlanmıştır. ‘Journal of Medical Sciences’ (Tıp Bilimleri Bülteni) isimli bir dergide yayımlanan çalışmaya göre, bağırsaklarımızı klozete oturarak boşaltmak şu tarz hastalıkların birincil sebebi: Hemoroid (Basur) Bağırsak iltihabı

Tuvalete nasıl oturulmalı?​

* Klozete oturduğumuzda vücudumuz 90 derecelik bir açı oluşturuyor. Halbuki 35 derecelik açı oluşturacak şekilde çömelmek karın boşluğundaki baskının doğru yerde birikmesine olanak verirken boşaltımın kolaylaşmasını sağlıyor.

Klozetten enfeksiyon kapılır mı?​

Klozetten enfeksiyon kapılır mı?
Umumi şekilde çiş yapmak İnsanların cildi de bir bakteri katmanıyla ve mayayla kaplıdır; bunlar, çok etkili olan bir koruma katmanı görevi görürler. Bunun altında yatan şey, sizi “pis” mikroplardan koruma konusunda çok iyi olan bağışıklık sisteminizdir. Bu yüzden, klozette çömelmeye gerek yok.

Alaturka tuvaletten mikrop kapılır mı?​

Alaturka tuvaletten mikrop kapılır mı?
Alaturka tuvalette taharetlendikten sonra el yıkanmadan ellenen her materyale E. Coli bulaşabilmektedir. Tuvalette bulundurduğumuz katı sabunların üzerinde de bakteri üremesi oluşabilmektedir. Çünkü normal sabunların antibakteriyel özelliği yoktur.

Tuvalet deliğine takılan kapak nasıl takılır?​

Alttan vidalı plastik kapaklarda kelebek vida olduğu için tornavida gibi ayrı bir alete ihtiyaç duyulmaz. Vidalar el ile kolayca açılabilir ve takılabilir. Üstten vidalı plastik klozet kapaklarını ise bir tornavida yardımıyla kolayca takabilirsiniz.

Rezervuar bloğu zararlı mı?​

Rezervuar bloğu zararlı mı?
Rezervuar blokları klozetime zarar verir mi? Rezervuar küpleri oldukça yakıcı özelliktedir ve rezervuarın mekanizmasındaki contalara zarar verdiği yönünde şüpheler vardır. Ancak bu problemler sadece uzun süre çalışmadan bırakılan tuvaletlerde ortaya çıkmaktadır.

Kaç çeşit tuvalet vardır?​

Kaç çeşit tuvalet vardır?
Tuvaletler temel olarak iki tiptir: sulu ve susuz tuvaletler. Sulu tuvaletlerde su giriş ve çıkışı için su tesisatı bulunur. Kuru tuvaletlerde suya ihtiyaç yoktur; ancak genellikle bir havalandırma tesisatı mevcuttur. Sulu tuvaletlerden çıkan atıksu siyah atıksu olarak adlandırılır.

Sağlıklı tuvalet nasıl yapılır?​

Sağlıklı tuvalet alışkanlıkları nasıl olmalı?
- Tuvalette 5 dakikadan fazla zaman geçirmeyin.
- Tuvaletinizi tutmayın.
- Bağırsak hareketleriniz değişken olmamalı
- Sık idrara çıkma.
- Kan görmek.
- Evden çıkmadan önce tuvalette oturmak.
- Ellerinizi yıkamamak.
- Diş fırçanızı klozetin yanına bırakmayın.

Tuvalette idrar sıçramaması için ne yapmalı?​

Tuvalette idrar sıçramaması için ne yapmalı?
Düşük çarpma açıları hedeflenmelidir. Yani idrarın dikey yüzeye olabildiğince paralel bir şekilde çarpması hedeflenmelidir. Bu sayede çarpma şiddeti azalır ve sıçrama miktarı düşer. Eğer mümkünse birey, kendini, akışın yüzeye çarpması, akışın yüzeyden ayrılmasından daha önce olacak şekilde ayarlamalıdır.

Klozetten mantar bulaşır mı?​

Klozetten mantar bulaşır mı?
Vajinal mantar, bulaşıcı bir hastalıktır. Özellikle ortak kullanılan tuvalet, sauna, hamam, havuz veya duş gibi yerlerden bulaşabileceği gibi cinsel ilişkiyle de bulaştığı unutulmamalıdır.

Dışkıdan hastalık bulaşır mı?​

Dışkı ile bulaşan hastalıkların başında; tifo, basilli dizanteri, amipli dizanteri, kolera, hepatit A ve mikrobik ishaller gibi hastalıklar gelmektedir.
 
Klozetten mikrop kapmamak için dikkat edilmesi gerekenler arasında hijyenin ön planda olması ve doğru kullanım şekillerinin uygulanması yer almaktadır. Bu konuda bazı öneriler şunlardır:

1) Tuvaleti kullanmadan önce sifonu çekmek: Tuvaleti kullanmadan önce sifonu çekmek, havadaki bakteri sayısını azaltabilir. Bazı kişiler, idrar yapmadan önce sifonun çekilmesi durumunda klozet içerisindeki bakterilerin bir kısmının ortadan kalktığını iddia etmektedir.

2) Tuvalete nasıl oturulmalı: Klozete oturduğunuzda vücudunuzun 90 derecelik bir açı oluşturması yerine, 35 derecelik bir açı oluşturacak şekilde çömelmek, boşaltım işlemini kolaylaştırabilir.

3) Sağlıklı tuvalet alışkanlıkları: Tuvalet alışkanlıklarınızın sağlıklı olması için 5 dakikadan fazla tuvalette vakit geçirmemek, tuvaleti tutmamak, bağırsak hareketlerinizde düzenlilik sağlamak, sık idrara çıkmaya dikkat etmek, kanama gibi durumları önemsemek ve tuvaletten sonra ellerinizi yıkamak önemli olacaktır.

4) Tuvaletten mikrop kapmamak adına önlemler almak: Klozet ve alaturka tuvaletten mikrop kapmamak için özellikle tuvaletten çıktıktan sonra ellerinizi mutlaka yıkamanız önemlidir. Tuvaletten sonra diş fırçanızı klozetin yanında bırakmamalı ve tuvalet deliğine takılan kapak gibi detaylara da dikkat etmelisiniz.

5) Tuvalet temizliği ve hijyenin önemi: Tuvaletlerin düzenli olarak temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi, mikropların yayılmasını engelleyerek sağlığınızı korumanıza yardımcı olacaktır.

Bu önlemlere dikkat ederek tuvalet kullanımında hijyen standartlarını yüksek tutabilir ve mikrop kapma riskinizi minimize edebilirsiniz.
 
Geri
Üst