Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kloroplast organeli neleri sentezler?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kloroplast organeli neleri sentezler?​

Kısaca fotosentezin yapıldığı organel olarak da bilinmektedir. Kloroplast yeşil rengi olan bir organel olarak bilinmektedir. Kloroplastın Görevi. – Kloroplast bitki hücresinde fotosentezin gerçekleştirilmesini sağlayan bir organeldir.
Kloroplast ne depolar?
1)Kloroplast: Kloroplast bitkilerde yapraklarda,genç gövdelerde ve fotosentetik dokularda bulunan bir organeldir. Glikoz bitkide metabolik faaliyetlerde ve enerji üretiminde kullanılır,arta kalan kısmı ise asimleme nişastası olarak bitkilerin depo organlarında(Kök ve gövde gibi..) depolanır.
Kloroplast glikoz depolar mı?
Bitkilerin ışık görmeyen kısımlarında (kök,yumru vb.) bulunurlar. Nişasta depolarlar. Fotosentez sonucu kloroplasta dönüşür ve üretilen glikoz, iletim sistemi yoluyla depo yeri olan lökoplastlara gelir.

Hangi hücrelerde kloroplast vardır?​

Yani kloroplastın içini kaplayan bir ağ gibi hepsi birbirine bağlıdır. Kloroplastın kendine ait DNA, RNA, ribozom ve enzimleri vardır. Oldukça kompleks ve yüksek işlevli bir organeldir. Bitkilerin farklı organlarına ait hücrelerinde farklı sayıda kloroplast olabilir. Örneğin bir hücrede onlarca kloroplast bulunabilir.
Nelerdir Klorofil molekülü kloroplast?
Fotosentez yapan bakterilerde yeşil bitkilerden farklı olarak klorofil molekülü kloroplast içinde değil hücre zarı kıvrımlarında yer alır. Fotosentez yapan bakterilere; siyanobakteriler, mor kükürt bakterileri ve hidrojen bakterileri örnek olarak verilebilir.
Peki kloroplast organelinin özellikleri nelerdir?
Bu yazıda kloroplast nedir sorusunu detaylı bir şekilde yanıtlayıp kloroplast organelinin yapısı ve görevleri üzerinde duracağız. Yeşil bitkilerde bulunmakla birlikte kloroplast fotosentetik alglerde de bulunur. Kloroplast organelinin temel görevi fotosentez işlemini gerçekleştirmektir.

Kimler Klorofil pigmenti taşırlar?​

Fotosentetik ototrof canlıların büyük çoğunluğunu bitkiler oluşturur. Ayrıca algler ve fotosentetik bakteriler de klorofil pigmenti taşıdıkları için fotosentez yapabilirler. O halde fotosentez olayı sadece bitkilere ait bir özellik değil, klorofil taşıyan tüm canlılara ait bir özelliktir. Bitkilerin tamamı fotosentez yapmaz.
 
Geri
Üst