Klorlu su yutunca ne yapmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.120
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Klorlu su yutunca ne yapmalı?​

Az miktarda mikroplu havuz suyu yutmak ishal olayına neden olabilir. Yüzmeden önce duş almak ve havuz suyunu yutmaktan kaçınmak gerekir. Bazı mikropların klora toleransları yüksek olup klorlu suda bir süre yaşayabilir. İshal kanlı ise beş günde iyileşmiyorsa doktora başvurun.
Bonesiz neden havuza girilmez?
havuza düşen saçlar hem yüzen sporcuları rahatsız eder hem de havuz dibinde bir araya toplanarak öbekler oluştururlar. bu saç öbekleri makine dairesindeki cihazlara zarar verir. saç teli kuvvetli bir proteindir ve insan midesi bunu öğütmekte oldukça zorlanır. bu sebeple yüzerken bone kullanılması gereklidir.
Havuza Bonesiz girilir mi?
8- Mayo,Terlik,Havlu ve Bonesiz havuza girilmez. 9- Günlük giysiler, ayakkabı, çanta, torba ve benzeri eşyalarla havuz alanına girmeyiniz. 10- Havuz çevresine su haricinde (Plastik ambalaj) yiyecek, içecek getirmeyiniz.

Havuz suyu yutunca ne olur?​

Çocuklara, havuz suyunu yutmamaları gerektiği çok iyi anlatılmalıdır. Zira yutulan havuz suyu tifodan kolibasiliye, dizanterinden criprosporidyum ve shigellaye kadar sayısız mikrobun vücuda girmesine neden olabilir. Yine çocuğın vücudunda kesik, sıyrık veya yara varsa, havuza sokulmamalıdır.
Klorlu suya girersek ne olur?
Uzun süre maruz kalınan klor, kanserojen riski taşır. Klorlu su, göz ile karaciğerde tahrişe sebep olur. Boğazda daralmaya, akciğerde ödem oluşmasına neden olarak solunum güçlüğüne yol açar. Şiddetli baş ağrıları, bulantı ve kusmaya yol açar.
Kimler havuza giremez?
Vücudunuzda deri enfeksiyonu, açık yara veya kesikler varsa havuzu kullanmayınız. Havuz çevresine sadece yüzme amaçlı malzemelerinizi getiriniz. Terliksiz, günlük giysiler, ayakkabı, çanta, torba ve benzeri eşyalar ile havuz alanına girmeyiniz.
Yüzücü Bonesi Seçimi Yine yüzme bonesi seçimi yaparken dikkat etmemiz gereken hususlar söz konudur. Yüzme bonesinin kullanılış sebebi sadece saçları kuru tutmak değildir. Yüzücü bonesi seçerken mutlaka sizin kafa yapınıza uygun sizi rahatsız etmeyecek esneklikte olmalıdır.
Havuz suyu yuttuktan sonra ne yapılmalı?
Bol sıvı tüketimi ve diyet ile hastalığa müdahele edilmeli, ilerlemesi durumunda ise hekie başvurulmalıdır. Yine havuz kaynaklı kulak ve göz enfeksiyonu ve mantar hastalıklarına karşı da mutlaka tıbbi destek alınmalıdır…”
 
Geri
Üst