AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

KLL li hastalar ne kadar yasar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

KLL li hastalar ne kadar yaşar?​

Kronik lenfositik lösemi olgularında beklenen orta- lama yaşam süresi 10 yıl civarındadır. Tanı sırasında hastaların üçte birisinde tedavi gereksinimi vardır, üç- te birinde progresyon gelişir ve tedavi gereksinimi zamanla ortaya çıkar, üçte birinde ise hiçbir zaman tedavi gerekmez.
KLL öldürür mü?
Ancak özellikle geç kalınması durumunda ölüm riski ile karşı karşıya bırakan en ciddi hastalıklardan biridir. KLL Hastaları Nelere Dikkat Etmelidir? Önemli yan etkileri bulunması ile beraber, KLL hastalığı için pek çok farklı tedavi yöntemi bulunmaktadır.
Akut lösemi iyileşir mi?
Günümüzde amansız hastalık olmaktan çıkan lösemi artık tedavi edilebiliyor. Bu nedenle anemi, halsizlik, sık enfeksiyon geçirme, solukluk, lenf bezlerinde büyüme, beklenmeyen kanama gibi belirtileri atlamamak ve tedaviye zamanında başlamak hayat kurtarıyor.

Akut lösemi ne kadar yaşar?​

Remisyon sonrası tedaviler ile genç hastalarda medyan hastalıksız yaşam süresi yaklaşık 2 yıl ve total kür oranı 0-40 iken, yaşlı AML’li hastalarda genellikle kısa sürede relaps gelişir; hastalıksız yaşam süresi medyan 9-12 aydır ve hastaların çok azı 2 yıldan fazla yaşar.
KLL tedavisi ne kadar sürer?
Ağız bakımı ve yeterli beslenmenin sağlanması, gerekirse destek tedavileri ile kemoterapinin olumsuzluklarından hastayı kurtarmak önemlidir. Sık enfeksiyon geçiren ve immunglobulin seviyeleri düşük hastalarda damardan immunglobulin tedavisi yapılabilir, Bu tedavi 20-30 günde bir sürdürülür.
KLL hastaları nelere dikkat etmeli?
KLL’li hastalar nasıl takip edilmeli? 2-3 ayda bir öykü, fizik muayene, hemogram, rutin kan tetkikleri, çevresel kan yayması ve gerekirse görüntüleme yöntemleri önerilir. Hastalığın tedavilerine bağlı uzun dönemde ortaya çıkabilecek bazı yan etkiler açısından kalp ve akciğer fonksiyonları değerlendirilmelidir.
Kronik lenfositer lösemi (KLL) vücudumuzun savunma hücreleri akyuvarların bir alt tipi olan lenfositlerden kaynaklanan kan ve kemik iliği kanseri türüdür. En sık görülen kronik lösemi tipidir.
KLL kaç evre?
Evre 1: Mutlak lenfosit sayısının artması ile birlikte lenf bezleri de büyümüştür. Evre 2: Mutlak lenfosit sayısının artması ile birlikte dalak da büyümüştür. Evre 3: Kansızlık gelişmeye başlar. Evre 4: Trombositlerde azalma olur.
Lösemi ne zaman geçer?
Günümüzde löseminin tipi ve risk grubuna göre hastalar 2-3 yıl süren bir tedavi ile sağlıklarına kavuşabilmektedir. İlk tedaviye yanıt vermeyen veya yanıt verdiği halde daha sonra tekrarlayan hastalıkta kemik iliği nakli tedavisi ile hastaların bir bölümünde yine iyileşme şansı mevcuttur.

KLL hastası engelli raporu alabilir mi?​

Yeni yönetmelikle kronik lösemi için rapor bir kez alınacak ve 18 yaşına kadar geçerli olacak. Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik de yayınlandı. Eski yönetmelikteki “özürlü” ifadeleri “engelli” olarak değiştirildi.
KLL hastaları ne yememeli?
Çok tuzlu ve baharatlı yiyecekleri tüketmeyiniz. Domates, portakal, greyfurt, limon gibi asitli meyve ve sebzeleri tüketmeyiniz. Yüzeyi pürüzlü, sert, pişmemiş, kurutulmuş yiyecekler, ağzınızın yaralı alanını rahatsız edeceğinden bu tip yiyeceklerden uzak durunuz. Yumuşak, püre kıvamında yiyecekleri tercih ediniz.
KLL 4 evre nedir?
 
Geri
Üst