AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Klinik bilgi sistemleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Klinik bilgi sistemleri nelerdir?​

Klinik bilgi sistemleri eczane, laboratuar ve radyoloji sistemleri ile ilgili arayüzleri içeren ve klinisyenlerin klinik bilgileri görüntülemelerini sağlayan web tabanlı sistemlerdir (Currie vd., 2004: 722).

Derece kağıdı ne demek?​

Klinikte yatan her hasta için günlük solunum, nabız, ateş, tansiyon, idrar ve dışkı, aldığı sıvı miktarı ve kusmasının olup olmadığının günlük olarak hemşire tarafından takip edilip işaretlendiği bir formdur. Hemşireler tarafından doldurulmaktadır.
Ülkemizde kullanılan sağlık bilgi sistemleri nelerdir?
Türkiye’de sağlık alanında kullanılan bilgi sistemleri; Doktor Bilgi Bankası, Elektronik Belge Yönetim Sistemi, Elektronik Tüberküloz Yönetim Sistemi(e-TYS), Muayene Bilgi Yönetim Sistemi(MBYS), Hastane Enfeksiyonları, Özürlüler Veri Bankası, Personel Bilgi Sistemi (PBS), Türkiye Kemik İliği Bilgi Sistemi (KİBS).
Epikriz raporu ne zaman alınır?
Epikriz raporu, hastanın sağlık kuruluşuna başvurduğu andan itibaren düzenlenen bir rapordur. Bu raporda hasta için koyulan teşhis, kullanılan ilaçlar, hastanın semptomları ve daha pek çok bilgiye yer verilir.

Sağlık Bakanlığı bilgi sistemleri nelerdir?​

SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Sağlık bilgi sistemleri ne demek?​

Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği bir önlisans programıdır ve bölümün amacı sağlık bilgi teknolojilerini, programlarını, yazılımlarını en etkili şekilde kullanıp, geliştirebilecek kişileri yetiştirerek sektöre kazandırmaktır.
Klinik bilgi teknolojileri nedir?
Klinik Bilgi Sistemleri sağlık kurumlarında Hasta kayıt kabul, taburcu ve transfer işlemleri, laboratuvar bilgi sistemleri, radyoloji bilgi sistemi gibi aktif kullanılan sistemlerin uyum içinde çalışmalarını sağlamaktadır.
Hastanelerde Bilişim sistemleri Nedir?
Hastane bilgi sistemi (HBS) hastanenin idari ve tıbbi bilgilerinin yönetimini kolaylaştırmak ve sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltmek için düzenlenmiş bir bilgi sistemi olarak tanımlanabilir. Bilgisayarların kullanıldığı sistemlere bilgisayara dayalı hastane bilgi sistemi denir.

Geri