Klinefelter sendromunun tedavisi var mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
253.948
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Klinefelter sendromunun tedavisi var mı?​

Klinefelter sendromu tedavisinde hormon tedavisi uygulanabilir. Bu hastalarda testosteron hormonu oldukça düşük olduğundan dolayı hormon tedavisi uygulanarak belirli bir testosteron düzeyine gelmesi amaçlanır. Klinefelter sendromunun tedavisi birçok branşta devam edebilir.

XYY ne demek?​

XYY sendromu veya süper erkek sendromu; erkek bireyin iki Y kromozomu taşımasına neden olan bir eşey kromozomlarında meydana gelen anöplodi durumudur.
Klinefelter sendromu, erkeklerde 47 XXY kromozom diziliminin taşınması ile karakterize genetik bir durumdur. Tıkanıklığa bağlı olmayan azoosperminin en sık genetik nedenidir ve tüm tıkanıklığa bağlı olmayan azoospermilerin ’unu oluşturur. Genetik bir durum için ’luk görülme oranı oldukça yüksek bir orandır.
Klinefelter ve Turner sendromu nedir?
Turner sendromu ve Klinefelter sendromu Erkek çocuklarında görülen Klinefelter sendromu, çocuğun fazladan bir X kromozomuna sahip olması durumudur. Cinsiyet hormonunun daha az salgılanmasına neden olan bu durum, sperm üretiminin sınırlı ya da az olmasına yol açar.
Klinefelter sendromu kalıtsal mıdır?
Klinefelter sendromu ebeveynlerden çocuğa aktarılmaz, kişinin cinsiyeti genetik olarak oluşurken bu sendroma sebep olan durum meydana gelir. Ebeveynlerin hücreleri birleşirken anne daima X kromozomunu sağlar.

Süper erkek sendromu nasıl anlaşılır?​

Nedeni, sendromlu çocukların bir adet ekstra X kromozomuyla dünyaya gelmeleridir. Bu durumun herhangi belirgin bir sebebi yoktur. Tipik belirtileri arasında; bebeklerde konuşmada gecikme, çocuklarda zayıf ve güçsüz kas ve kemik yapısı, kısırlık bulunur.

Klinefelter olduğu nasıl anlaşılır?​

Klinefelter sendromu (47,XXY) genellikle doğumda teşhis edilemez. Bu sendroma sahip bebekler sağlıklı ve normal görünür. Nadiren küçük penis, inmemiş testisler veya üretranın uç yerine penisin alt tarafında bulunması gibi belirtiler görülebilir.
Klinefelter sendromu sadece erkeklerde görülür. Erkekte fazladan bir X kromozomu (XXY) bulunmasından dolayı görülen bir farklılıktır. Hücre bölünmesi esnasında eşey kromozomlarından X ayrılmadığında Klinefelter sendromu ortaya çıkar. Klinefelter sendromuna sahip kişilere genetik olarak erkek cinsiyeti atanır.
Klinefelter sendromu olan hastaların çocuğu olur mu?
Klinefelter sendromu, erkeklerin fazlalık bir adet X kromozomuyla doğması ile gelişir. Genellikle bebeklik ya da çocukluk döneminde belirtiye yol açmaz. Çoğu erkek, bu sendroma sahip olduğunun farkında bile değildir. Ancak erkekte yetersiz sperm üretimine neden olduğu için bu erkekler, çoğunlukla bebek sahibi olamaz.
Klinefelter olduğumu nasıl anlarım?

Klinefelter sendromu belirtileri nelerdir?​

Boyun ortalamadan daha uzun olması

Klinefelter sendromu erkek mi?​

X kromozomu yalnızca dişi bir kromozom değildir yani erkeklerde de bulunur. Klinefelter sendromlu çocuklar, genetik olarak hala erkek olmalarına rağmen hücrelerindeki ekstra X kromozomunun varlığı yüzünden pek çok sağlık sorunuyla karşılaşabilirler.
 
Geri
Üst