Klima tamircisi ne kadar kazaniyor?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Klima tamircisi ne kadar kazanıyor?​

Havalandirma/klima ve soğutma tesisati bakim ve onarim işlerinde çalişanlar, işe yeni başlandığında genel olarak aylık net ₺1.222 ile ₺1.625 arasında para kazandırır. 5 yıllık hizmetten sonra bu rakam, 45 saatlik bir çalışma haftası için aylık ₺1.291 ile ₺1.860 arasındadır.

Klima Teknisyeni Nasıl Olunur?​

Eğer Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarında Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanında eğitim almışsanız klima teknikeri kadrolarına başvurabilirsiniz. Ayrıca Anadolu Meslek Lisesi Merkezi İklimlendirme ve Havalandırma Sistemleri Teknikerliği bölümü mezunu olarak da bu alanda iş bulabilirsiniz.
Tesisat ve iklimlendirme nedir?
Tesisat teknolojisi ve iklimlendirme alanı; insan hayatı için yaşamsal önem taşıyan suyun şartlandırılmasını ve tüketimini, gıda ve ilaç vb. maddelerin soğukta muhafazasını ve yaşam için sağlıklı, konforlu ortam şartlarının oluşturulmasını amaç edinmiştir.

Kombi teknisyeni ne kadar maaş alır?​

Türkiye konumunda kombi klima ustası olarak çalışan birinin ortalama maaşı ayda ₺6.511.

Klima işi nedir?​

Bir klima cihazı yazın yaşam mahallindeki, yani iç ortamdaki i fazla ısıyı dışarıya atarak iç ortamı serinletir. Bu sırada havanın fazla nemi alınır, içeride gerekli hızda hava dolaşımı sağlanır ve hava filtre edilir.
Tesisat ve iklimlendirme mezunu ne iş yapar?
Gıda ve sanayi ürünlerinin özelliklerini kaybetmeden uygun ortamlarda saklanması ile konfor amacına uygun olarak üretilen iklimlendirme sistemlerini kuran kişilere “İklimlendirme ve soğutma teknikeri” ismi verilir. Meslek profesyonelleri, maliyet hesaplarını ve gerektiğinde bakım onarım işlerini yapar.
Kontrol, bakım, onarım ve servis hizmetlerini yapmak, Su ısıtıcılarının montajı, tesisat ve varsa baca bağlantılarını yapmak, ısıtıcı cihazı işletmeye almak, pompa değiştirmek, bakım, arıza tespiti ve onarımını yapmak, Meslekî gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmektir.
 
Geri
Üst