AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Klavyeyi F Klavyeye Dönüştürmek İçin Hangi Denetim Masası Öğesi Kullanılır?

SoruCevap

Yeni Üye
Klavyeyi F Klavyeye dönüştürmek için hangi Denetim Masası öğesi kullanılır? Klavye ayarlarını değiştirmek için “Denetim Masası” seçeneği kullanılır. Ayarlar sekmesine girerek “Bölge ve Dil” seçeneğini seçmelisiniz. Ardından “Klavyeler ve Diller” bölümüne geçerek “Klavye Düzeni”ni seçmelisiniz. Burada “Düzen” sekmesine tıkladığınızda “Klavye Düzeni”ni değiştirebilirsiniz. F Klavye için “F” seçeneğini seçerek dönüşümü gerçekleştirebilirsiniz. Değişiklikleri kaydetmek için “Tamam” butonuna tıklamayı unutmayın. Klavyenizi F Klavye olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.
İçindekiler

Klavyeyi F Klavyeye Dönüştürmek İçin Hangi Denetim Masası Öğesi Kullanılır?​

Klavyeyi F klavyeye dönüştürmek için kullanabileceğiniz denetim masası öğesi “Bölge ve Dil Ayarları”dır. Bu öğeyi bulmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Adım 1: Bilgisayarınızın “Başlat” düğmesine tıklayın.
Adım 2: Açılan menüden “Denetim Masası”nı seçin.
Adım 3: Denetim Masası penceresinde “Bölge ve Dil” veya “Bölge ve Dil Ayarları” seçeneğini bulun ve tıklayın.
Bu adımları takip ettikten sonra “Bölge ve Dil Ayarları” penceresi açılacaktır. Bu pencerede “Klavyeler ve Diller” veya “Klavye ve Dil Seçenekleri” gibi bir seçenek bulunacaktır. Bu seçeneği tıklayarak klavye ayarlarını değiştirebilir ve klavyeyi F klavyeye dönüştürebilirsiniz.

F Klavye Nedir?​

F klavye, Türkçe karakterlerin yer aldığı bir klavye düzenidir. Türkçe karakterlerin daha hızlı ve kolay bir şekilde yazılabilmesi için özel olarak tasarlanmıştır. F klavye düzeninde Türkçe karakterlerin yer aldığı tuşlar Q, W, X, J, V, İ, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0 tuşlarına atanmıştır. Bu klavye düzeni, Türkçe metinlerin daha hızlı ve doğru bir şekilde yazılmasını sağlar.

Klavye Düzeni Nasıl Değiştirilir?​

Klavye düzenini değiştirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Adım 1: Bilgisayarınızın “Başlat” düğmesine tıklayın.
Adım 2: Açılan menüden “Denetim Masası”nı seçin.
Adım 3: Denetim Masası penceresinde “Bölge ve Dil” veya “Bölge ve Dil Ayarları” seçeneğini bulun ve tıklayın.
Adım 4: “Klavyeler ve Diller” veya “Klavye ve Dil Seçenekleri” seçeneğine tıklayın.
Adım 5: Açılan pencerede “Klavye Düzeni” veya “Klavye Ayarları” seçeneğini bulun ve tıklayın.
Adım 6: Klavye düzeni seçenekleri listesinden istediğiniz düzeni seçin.
Adım 7: Seçtiğiniz klavye düzenini kaydetmek için “Tamam” veya “Uygula” düğmesine tıklayın.
Bu adımları takip ederek klavye düzeninizi istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.

Başka Hangi Klavye Düzenleri Kullanılabilir?​

Bilgisayarınızda farklı klavye düzenleri kullanabilirsiniz. Bunlardan bazıları:
Q Klavye: Türkçe karakterlerin yer aldığı bir klavye düzenidir. Q klavye düzeninde Türkçe karakterler Q, W, X, J, V, İ, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0 tuşlarına atanmıştır.
ABD Klavye: İngilizce metinlerin yazılmasına uygun bir klavye düzenidir. ABD klavye düzeninde Türkçe karakterler yer almaz.
İngilizce (İngiltere) Klavye: İngilizce metinlerin yazılmasına uygun bir klavye düzenidir. İngiltere klavye düzeninde Türkçe karakterler yer almaz.
Almanca Klavye: Almanca metinlerin yazılmasına uygun bir klavye düzenidir. Almanca klavye düzeninde Türkçe karakterler yer almaz.
Bu klavye düzenlerinden birini seçerek bilgisayarınızda farklı bir klavye düzeni kullanabilirsiniz.

Klavye Düzeni Değişikliği Sonrasında Ne Yapmalıyım?​

Klavye düzeni değişikliği sonrasında bazı tuşlar farklı karakterler yazabilir. Bu durumu düzeltmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Adım 1: Klavyenizde Türkçe karakterlerin yer aldığı tuşları bulun.
Adım 2: “Ctrl” veya “Alt Gr” tuşuna basılı tutarken, Türkçe karakterin yer aldığı tuşa basın.
Bu adımları takip ederek klavye düzeni değişikliği sonrasında doğru karakterleri yazabilirsiniz.

Hangi Durumlarda Klavye Düzeni Değiştirmek Gerekebilir?​

Klavye düzeni değiştirmeniz gerekebilecek bazı durumlar şunlardır:
Yabancı Dil Öğrenimi: Yabancı bir dil öğreniyorsanız, o dilin klavye düzenini kullanmak isteyebilirsiniz.
Yazılı Çalışmalar: Farklı bir klavye düzeninde daha hızlı ve doğru bir şekilde yazabiliyorsanız, yazılı çalışmalarınız için klavye düzeninizi değiştirebilirsiniz.
Kişisel Tercihler: Klavye düzeni değişikliği kişisel tercihlere bağlı olarak yapılabilir. Örneğin, F klavyeyi daha rahat kullanıyorsanız, klavye düzeninizi F klavyeye çevirebilirsiniz.
Bu durumlarda klavye düzeninizi değiştirmek isteyebilir ve uygun klavye düzenini seçerek kullanabilirsiniz.

Klavyeyi F Klavyeye Dönüştürmek İçin Hangi Denetim Masası Öğesi Kullanılır?​

Klavyeyi F Klavyeye Dönüştürmek İçin Hangi Denetim Masası Öğesi Kullanılır?
F Klavye Ayarları
Klavye Dil Ayarları
Klavye Yerleşimi Değiştirme
Klavye Ekleme ve Kaldırma
Yeni Klavye Eklemek

F Klavye Ayarları
Klavye Dil Ayarları

Klavye Yerleşimi Değiştirme
Klavye Ekleme ve Kaldırma
Yeni Klavye Eklemek

Geri