AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

KKTC ye giriste karantina var mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

KKTC ye girişte karantina var mı?​

Hava-deniz yolları ve ada dışından gelip kara sınır kapılarını kullanarak KKTC’ye giriş yapacak 6 yaş ve üzeri olan herkes, seyahatten önceki son 72 saat içinde Güvende Kal uygulaması veya Güvende Kal web sitesinde yer alan KKTC’ye Giriş Formu bölümünden Dijital Seyahat Belgesi oluşturması gerekmektedir.

Kıbrıs tatili için ne gerekli?​

Kıbrıs tatili için ne gerekli?
Kuzey Kıbrıs’a turistik giriş için vize gerekmiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Kıbrıs’a sadece nüfus cüzdanlarıyla giriş yapabiliyorlar. Turist olarak 3 aylık süreyi geçirmemeleri gerekiyor. Ayrıca kalış tarihinizden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli bir pasaportunuz olması gerekiyor.

Kıbrıs’ta oturma izni ne kadar?​

Kıbrıs’ta oturma izni ne kadar?
Yıl boyunca Kuzey Kıbrıs’ta sürekli bulunmuş olmak (ülke dışında 40 günden fazla kalmamak şartıyla) Altmış yaşından büyük olanlara 3 yıllık daimi oturma izni yeterli olacak, altmış yaşından büyüklerde 6 yıllık daimi oturma izni gerekli olacaktır.

KKTC oturma izni cezası ne kadar?​

Ziyaretci iznini uzatmadan bu süreden fazla kalanlar, fazladan kaldıkları her gün için, çıkışta günlük asgari ücret kadar para cezası ödemek zorundadır. Ödemeden çıkış yapanlar, tekrar KKTC’ye girmek için Yasa gereği iki katı para cezası ödemek zorundadır.

KKTC beyaz kimlik kimlere verilir?​

KKTC beyaz kimlik kimlere verilir?
KKTC vatandaşı ile evli olup, 1 yıllık süreyi dolduran ve birlikte ikamet edenler beyaz kimlik alabilecek. Kendi ülkelerinin vatandaşlık mevzuatında, bir başka ülkenin vatandaşlığını alması halinde sıkıntı yaşayacak yabancılar, bu düzenleme ile artık sorun yaşamayacak.

KKTC oturma izni kimlere verilir?​

KKTC oturma izni kimlere verilir?
Daimi Oturma İzni İçin Başvuru
- 125.000 £ değerinde mülk sahibi (tek mülk)
- KKTC’de yıl boyunca sürekli ikamet (Ülke dışında 40 günden az harcanması)
- Altmış yaşın üstünde olanlar için; 3 yıllık sürekli oturma izni, Altmış yaşın altında olanlar için; 6 yıl sürekli oturma izni.
- Geçerli sağlık sigortası
 
KKTC'ye girişte karantina uygulaması bulunmaktadır. Hava-deniz yolları ve ada dışından gelip kara sınır kapılarını kullanarak KKTC'ye giriş yapacak olan 6 yaş ve üzeri herkesin seyahatten önceki son 72 saat içinde "Güvende Kal" uygulaması veya "Güvende Kal" web sitesinde yer alan KKTC'ye Giriş Formu bölümünden Dijital Seyahat Belgesi oluşturması gerekmektedir.

Kıbrıs'a turistik giriş için vize gerekmez. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları sadece nüfus cüzdanlarıyla Kıbrıs'a giriş yapabilirler. Ancak turist olarak 3 ayı geçirmemeye dikkat etmelidirler. Ayrıca kalış tarihinizden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli bir pasaporta sahip olmanız gerekmektedir.

Kıbrıs'ta oturma izni için şartlar belirli kriterlere bağlıdır. Kuzey Kıbrıs'ta yıl boyunca sürekli bulunmak veya 60 yaşından büyük olmak gibi şartlar daimi oturma izni almak için önemlidir. Oturma izni cezası ise izni uzatmadan fazla kalanlar için günlük asgari ücret kadar ceza öngörülmektedir.

KKTC'de beyaz kimlik, KKTC vatandaşı ile evli olan ve birlikte 1 yıl süreyle ikamet eden kişilere verilmektedir. Bu düzenleme ile kendi ülkelerinin vatandaşlık mevzuatında sıkıntı yaşayan yabancılar, beyaz kimlik sayesinde sorun yaşamayacaktır.

Daimi oturma izni için KKTC'de mülk sahibi olmak, yıl boyunca sürekli ikamet etmek, yaş kriterlerine uymak ve geçerli sağlık sigortasına sahip olmak gibi belirli şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Oturma izni için başvuruda bulunacak kişilerin bu şartlara dikkat etmeleri önemlidir.
 
Geri
Üst