AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

KKP yazilimlari nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

KKP yazılımları nelerdir?​

KKP kısaca bir iş yazılımıdır. Bir şirket ya da organizasyonun muhasebe, sipariş, lojistik ve depo, üretim, müşteri ilişkileri yönetimi, personel özlük ve bordro süreçleri gibi ana ve alt süreçlerin tamamının yönetildiği dijital platformlardır. Bu yazılımları üreten irili ufaklı birçok yazılım firması vardır.

Yazılım nedir ne işe yarar?​

Yazılım, elektronik cihazlara verilmiş olan bir vazifenin yerine tam olarak getirilmesi için bilgisayar dilinde yapılan ce gelişme gösterilen komutlara verilen ad olarak bilinir. İletişim kolaylığı, iş bitiricilik ve zaman tasarrufu da bu yazılımın en temel yararlarından biri olarak bilinir.
Yazılım yapmak nedir?
Yazılım, değişik ve çeşitli görevler yapma amaçlı tasarlanmış elektronik aygıtların birbirleriyle haberleşebilmesini ve uyumunu sağlayarak görevlerini ya da kullanılabilirliklerini geliştirmeye yarayan makine komutlarıdır.
KKP nedir ve özellikleri nelerdir?
Kurumsal Kaynak Planlama(KKP), ürün ve hizmet üretimi için gereken insan gücü, makine, malzeme gibi kaynakların verimli bir şekilde kullanılmasını, takip ve kontrol edilmesini sağlayan entegre bir yönetim sistemine verilen genel bir tanımlamadır.

KKP nin amacı nedir?​

Şirketlerin bilgi kontrollerini basitleştirmek ve operasyon bazındaki verimliliği artırmak amacıyla uygulanan ve kurumsal yapıda yer alan ortak kaynaklara ulaşımı hızlandırarak iş aşamalarını standardize eden bir yöntemdir.

Yazılım nedir örnek veriniz?​

Yani genel olarak yazılım olmazsa donanım çalışmaz,donanım olmazsa da yazılımın bir işlevselliği yoktur diyebiliriz. Örneğin; resim yapmamızı sağlayan paint,internette gezinmemizi sağlayan Google Chrome,ders içerikleri izlediğimiz EBA,görüntülü konuşma yaptığımız Skype gibi tüm programlar birer yazılımdır.
Yazılımla ne yapılır?
Yazılımcıların görevleri; kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik yazılımların analizi, planlanması, tasarlanması, programlanması ve test edilmesi gibi ağırlıklı olarak çeşitli kodlama süreçlerinden oluşuyor. Oldukça geniş kapsama sahip olan yazılımcıların işlerinde proje yönetimi ayrı bir önem taşıyor.
 
Geri
Üst