AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kızıllar Köyü Kozan Adana

SoruCevap

Yeni Üye
Kızıllar Köyü Kozan Bilgileri - Kızıllar Köyü Hakkında - Kızıllar Köyü Tanıtımı -Kızıllar Köyü Resimleri

İlçe: KOZAN - İl: ADANA

Köy Muhtarı: Bilgi Yok

Muhtarlık Erişim Bilgileri: Bilgi Yok

Bilgiler
Nüfus 1598 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 01500
Alan Kodu 0322
Yönetim
Coğrafi Bölge Akdeniz Bölgesi
İl Adana
İlçe Kozan
Web Sitesi

Kızıllar, Adana ilinin Kozan ilçesine bağlı bir köydür

kültür``köyün en meşhur yemek leri kuru fasulye,pilav ve mantı çorbasıdır yani kısaca düğün yemekleridir bunun yanında yoğurt ve peyniriylede ünlüdür

Coğrafya

Adana iline 80 km, Kozan ilçesine 15 km uzaklıktadır. Postkabasakal, Akdam, Kuytucak, Kemer ve Yeniköy köyleri arasında yer alır. Çukurova'nın bitip Torosların başladığı ara bölgede yer alır. Ormanlık arazisi geniştir. Köyün ortasından akan bir dere vardır. Bilinçsizce yapılan orman kesimleri yüzünden ,dere yatağında eski zamanlara göre genişleme vardır.

İklim

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 1500
2000 809
1997 1008

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve [[hayvancılıktır. Tarım ve hayvancılık yeterli gelmediğinden iş yapabilecek her erkek köy dışana çalışmaya gider.. Köyde genelde yaşlı erkekler bulunmaktadır. İnsanların eğitim düzeyi ülke standartlarına paralellik göstermektedir. Narenciye ve tahıl ağırlıklı tarım yapılmakta olup son yıllarda zeytin bahçelerine yönelmeler dikkat çekmektedir. Yakın bir gelecekte yapılması planlanan baraj köy ekonomisinde önde gelen tarım sektörüne büyük destek ve hareketlilik getireceği umuluyor.Kaç yıldırbekleniyor bu baraj ben daha ilkokula gidiyordum şimdi 32 yaşındayım hala yapılacak. Köyün içme suyu şebekesi ve altyapı kanalizasyonu yoktur.gerekyetkililerin ihmali gerekse muhtarın ve köy halkının ilgisizliğinin neticerinde köyde içme suyu şebekesi yoktur.

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.fakat muhtarların köye hizmet etmegibibir düşünceleri yoktur. köyün bir sağlık ocağı dahiyoktur.sevgili muhtarlar keşke siz güzelce hizmet etseydinizde bu sayfaya sizinle gurur duyduğumuzu yazsaydık.1500 nüfusu aolan bir yerleşim yerine acilen bir sağlık ocağı şarttır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2009 -ADİL COBAN
2004 - MEHMET AYDOĞAN
1999 - MEHMET BOZDOĞAN:
1994 - İSMAİL AKDAŞ
1989 - KADİR AYDOĞAN
1984 - ALİ BOZKURT
1972 - OSMAN AYDOĞAN
1950 - ALİ MEHMET ATEŞ

Altyapı bilgileri

Köyde 8 yıl eğitimi veren ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi yoktur ve ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşım asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

köyümüzün güzellikleri

köyümüz de narenciye bolluğu bulunmaktadır.içerisinden güzel bir görüntü veren dere yatağına sahiptir.sınırları geniş içerisinde güzel görüntü veren ormanlara sahiptir.köyümüze ulaşım kolay we merkeze 21 km uzaklıktadır.köyümüzde şimdilerde harnup ağaçları boy göstermektedir.sıcak kanlı insanları ile örnek bir köy olmaktadır diyer köylere.yolu düşen herkesi bekliyoruz kızıllar köyümüze...

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Geri