- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Kızılcık şekeri düşürür mü?
Kiren meyvesinin mideyi rahatlatma özelliği olduğu için yemeklerden önce ya da sonra kaynattığınız kızılcık meyvesinden bir bardak içebilirsiniz. Kızılcık meyvesi, diyabetli hastalar için de çok faydalıdır. Kızılcık meyvesinin yararlarından biri de şeker seviyesini düzenlemek.Kızılcık şeker hastasına iyi gelir mi?
Kızılcık kanın pıhtılaşmasını artırır,çiğden hazırlanmış kızılcık suyu veya kaynatarak yapılan kızılcık şerbeti, kan pıhtılaşmasını düzenler. Özellikle şeker hastaları için yararlıdır.
Kızılcık içeceği nasıl yapılır?
Kızılcık Şurubu Tarifi Nasıl Yapılır?- Kızılcığı soğuk suyla iyice yıkadıktan sonra, tencereye koyup 2 su bardağı su ile kaynatın.
- Ocağın altını kapatıp, kızılcığı süzgece alıp, kaşıkla ezerek suyunu süzün.
- Şerbeti için, şekerle suyu kaynatın.
- Soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
Kızılcık meyvesi nasıl tüketilir?
İlk olarak bir litre suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra içine bir avuç kızılcığı ekleyin ve bir taşım kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra 15 dakika dinlendirin. Sonrasında afiyetle içebilirsiniz.
Kızılcık antioksidan, vitamin ve mineral açısından çok zengindir. Bu yüzden pek çok hastalığa iyi gelir….Bu hastalıklardan bazıları şunlardır:
Kızılcık şerbetinin faydaları nelerdir?
Bronşlarda rahatlama sağlar. Kızılcık şerbeti üşütmeden kaynaklanan boğaz ağrıları ve iltihaplarına iyi gelir. Nezle ve grip gibi hastalıkların tedavisinde tıbbi amaçlı kullanılabilir. Kızılcık şerbeti mide ülserine iyi geldiği gibi genel anlamda sindirim ve boşaltım sistemi sağlığına mükemmel katkıda bulunur.
Kızılcık suyu konserve nasıl yapılır?
Kızılcık Suyu Konservesi Tarifi Yapılışı Kızılcıkların bütünlüğü bozulana kadar kaynatıp benim gibi sıcak sıcak kavanoza da koyabilirsiniz yada soğutup direk içebilirsiniz. Kavanoza koyarak şişenin kapağını kapatıp kavanozu ters çevirelim. Soğuyunca düz çevirebilirsiniz.Kızılcık kürü nasıl yapılır?
Doğal Kızılcık Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kızılcığı ayıklayın ve yıkayın.
- Orta ateşte 15 dk suyla pişirin.
- Sonra şekeri ekleyin ve 20 dk daha çok kısık ateşte pişirin.
- Süzgüden geçirin. Tahta kaşıkla çekirdekleri üste, püresi ve suyu da alttaki kaba geçsin.
- Bardak bardak için, ferahlatıyor. Afiyet olsun.