Kızılcahamam Bazlaması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kızılcahamam Bazlaması Tanımı İçin Malzemeler
3 kilogram un
1 paket yaş maya
Ortalama 5 bardak üzere ılıktan bir tık daha yüksek su
3 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ (Tercihen)

Kızılcahamam Bazlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle un yoğurma kabına konulur. Hamuru yoğururken su ayarını dikkatli bir formda vermemiz gerekir.
Ortasından bir çukur açılır ve tuz şeker ve yağ konulur.
Daha sonra farklı bir kapta ılık su ile eritip bir beş dakika kadar etkinleşmesi için erittiğimiz maya unun içine konulur.
Daha sonra yavaş yavaş ek ettiğimiz ılık suyumuz ile hamuruz hafif cıvık ve ele yapışacak olacak formda ve çok yeterli bir halde yoğurulur. Ne kadar yoğurursak bazlamalarımız o kadar hoş oluyor.
Daha sonra hamurumuzu 1 saat mayalandıralım.
En son olarak mayası gelen hamurumuzu bezeleme süreci yapalım.
Kesme tahtanız olabilir öteki uygun bi tahtanız olur hafif unlayalım ,ellerimizi de unlayalım ve 10-11 tane kadar beze yapalım.
Yaptığımız bezeleri hafif bir formda unladığımız tepsi yahut masamızda üzerini örterek kurumasını engelleyerek koruma edelim.
En son olarak tavamızı orta ateşe alıp bazlamalarımızı tahta üzerinde elimizle açarak bir bir önlü gerili pişirelim.
Önünde kabarma olunca ardını çevirelim pişirelim.
Ve üst üste olmayacak biçimde dizelim.
Kızılcahamam Bazlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst