AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kızılayın Logosu ve kısa tarihçesi

haberci

Yeni Üye
Kızılay, 1876 Osmanlı Rus Savaşı'ndan 1974 Kıbrıs Uzlaştırma Harekatı'na kadar geçen zaman içinde, Türkiye'nin taraf olduğu bütün savaşlarda, cephe gerisinde kurduğu seyyar ve sabit hastaneler,hasta nakliye servisleri,donattığı hastane gemileri, yetiştirdiği hemşireler ve gönüllü hasta bakıcılar aracılığıyla savaş alanında yaralanan ya da hastalanan on binlerce Mehmetçik'in dost ve düşman askerinin bakım ve tedavisine tezgâhtar olmuş, Türk olsun düşman olsun savaş esirlerine gereken insancıl yardımları yapmış; savaştan etkilenen sivil halkın bakımı ve korunması için mücadele göstermiş; I Meşrutiyetin ilanından sonra İstanbul'da görülen büyük kolera salgınından bu yanlamasına yurdumuzda ortaya çıkan doğal afetlerde felaketzedelerin bakımını, barınağı ve beslenmelerini sağlamış, milletlerarası takviye faaliyetlerine katılmış; hemşirelik eğitimi, ilkyardım ve kanla ilgili hizmetler alanında öncülük yapmış, korunmaya gereksinen öyle çok vatandaşımıza gereken sosyal destek ve hizmetleri sunmuştur
Kızılayın Logoları
*

Kızılay, Türkiye'nin tarihi boyunca çeşitli zaferler ve zor zamanlarında önemli rol oynamıştır. Özellikle savaş dönemlerinde kurduğu hastaneler, hasta nakil servisleri, donattığı hastane gemileri, yetiştirdiği hemşireler ve gönüllü hasta bakıcılar aracılığıyla yaralı askerlere yardım etmiş ve savaş esirlerine insani yardımlarda bulunmuştur. Ayrıca sivil halkın bakımı ve korunması için de mücadele vermiş, doğal afetlerde yardım faaliyetlerinde bulunmuş ve uluslararası yardım çalışmalarına katılmıştır.

Kızılay'ın logosu da bu tarihi mirası ve insan odaklı yaklaşımı yansıtmaktadır. Bugün Kızılay'ın logosu, kırmızı haç sembolü ile birlikte beyaz zemin üzerinde kırmızı bir hilal şeklindedir. Bu semboller, yardımseverliği, insani değerleri ve insan hayatını koruma misyonunu temsil etmektedir. Kızılay'ın logosu, toplumda köklü bir güven ve yardımseverlik imajı yaratmıştır.

Kızılay'ın Türkiye'de ve dünyada yaptığı önemli çalışmalar ve tarihe yön veren yardım faaliyetleri, logosuyla bütünleşmiş ve insanlara umut ve destek olmayı sürdürmektedir.

Geri