Kızılayın Görevleri Nelerdir Kısaca Bilgi

SoruCevap

Yeni Üye
Kızılay Görevi,
Kızılayın Görevleri Nelerdir Kısaca Maddeler Halinde,

Ülkemizde 11 Haziran 1868 yılında kurulan ilk sivil toplum kuruluşudur. Tamamen insanlara yardım etmek amacıyla kurulmuştur. Adını Mustafa Kemal vermiştir.

Görevlerini söyleyecek olursak; her türlü felaket anında yani yangın, deprem, sel gibi durumlarda insanların yardımına koşan onlara yiyecek ve giyecek gerek olduğu takdirde çadır ve barınaklar kuran bir yardım kurumudur. Halkın yaptığı bağış ve yardımlarla bu vazifesini yürütmektedir.

Kızılay’a kurban ibadetini yaptıktan sonra derileri bağışlayarak, durumu iyi olan insanlar bağışlarda bulunabilir. Düzenlenen bağış kampanyalarıyla bağışlar arttırılabilir. Toplanan bu yardımlar, yani bağışlar yarın belki de bize yardım olarak olarak geri dönecek. Bir felaket olduğu zaman orada bulunan insanlara yardım etmek gerekir.

Her yıl ülkemizde 29 Ekim ile 4 Kasım arası Kızılay haftası olarak kutlanır. Bu haftada Kızılay’ın öneminden, görev ve amaçlarından bahsedilir. Kızılay’ın merkez noktası Ankara’dır. Fakat Türkiye’nin her yerinde merkezleri bulunmaktadır. Bize düşen ilk görev Kızılay kan kampanyalarına katılmak gerekir. Unutmamalıyız ki yaptığımız her kan bağışı gerektiği yere ulaştırılarak bir hayat kurtarmaktadır. Bunun bilincinde olup kan bağışına dikkat edilmelidir.

Kızılay'ın Görevleri:

1. Felaket Anlarında Yardım: Yangın, deprem, sel gibi durumlarda insanlara yardım etmek, yiyecek, giyecek, çadır ve barınak gibi ihtiyaçları karşılamak.

2. Kurban Derisi Bağışı: Kurban ibadetini yerine getirdikten sonra derilerin bağışlanması, bu sayede durumu iyi olan insanların bağışta bulunması sağlanır.

3. Bağış Kampanyaları: Düzenlenen bağış kampanyaları aracılığıyla bağışların arttırılması ve toplanan yardımların felaket anlarında kullanılabilmesi.

4. Kızılay Haftası: Her yıl 29 Ekim ile 4 Kasım arası kutlanan Kızılay haftasında Kızılay'ın önemi, görevleri ve amaçları hakkında bilgilendirilmek.

5. Kan Bağışı: Kızılay'ın kan kampanyalarına katılarak kan bağışında bulunmak, bu sayede hayat kurtarılmasına destek olmak.

Kızılay, Türkiye genelinde merkezleri bulunan bir yardım kuruluşudur ve insanlara yardım etmek için halkın bağış ve desteklerini kullanır. Kan bağışı yaparak ve bağış kampanyalarına destek vererek Kızılay'ın önemli görevlerinden birine katkı sağlayabilirsiniz.

Geri