AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kızılayın Gecmişteki Etkinlikleri

haberci

Yeni Üye
Kızılayın etkinlikleri
Kızılayın yaptığı etkinlikler neler
Avrupalı devlet adamları İsvicre ’nin Cenevre kentinde toplandılar 1859 yılında İlk Yardım Derneği ’ni kurdular Bağımsız, yansız uluslararası bir kuruluş olan bu dernek daha sonra Kızılhac adını aldı Kızılhac Derneği ’nin kuruluşundan kısa bir sure sonra ulkemizde 1868 yılında Yaralı Askerlere Yardım Derneği kuruldu Dernek bir sure sonra Hilali Ahmer adını aldı Hilal ay, ahmer kırmızı demektir Cumhuriyet doneminde derneğin adı bu anlamı acıklayıcı bicimde değiştirildi Turkiye Kızılay Derneği olduKızılay; savaş, deprem, sel baskını, yangın, salgın hastalık gibi felakete uğrayanlara yardım eder Depremden, selden, yangından zarar gorenlerin yardımına koşar Felakete uğrayanların barınmaları icin cadır, battaniye yiyecek, giyecek dağıtır Yaralananların iyileşmeleri icin gecici hastaneler kurar Savaşta yaralanan askerlerin iyileşmeleri icin caba gosterir Onlara her tur yardımda bulunur
Kızılay salgın hastalık durumlarında hastalara yardım eder Aşevleri acar, aşevlerinde yoksul, kimsesiz, duşkun yurttaşlara yiyecek ve icecek verir
Yurt icinde ya da yurt dışında deprem, sel baskını, savaş olur olmaz Kızılay depolarını acar, felaket bolgesine cadır, battaniye, giyecek, yiyecek, kan ve ilac gonderir Bu yardımların dağıtımını sağlar Kızılay ulke icinde ve ulke dışında yaptığı bu yardımları ; uyelerin odentileri, yardımseverlerin bağışları ve oğrencilerin satın aldıkları Kızılay pullarından elde ettiği gelirlerle karşılar
Kızılay, hic bir ayrım gozetmeksizin doğal yıkımlara uğrayanlara, savaş yaralılarına, duşkunlere, salgın hastalıklara yakalananlara, din, dil, ulus ayrımı yapmadan yardım elini uzatır Kızılay gerektiğinde aynı amaclı Kızılhac, Kızılaslan, Guneş gibi yardım kuruluşları ile işbirliği yapar Kızılay genclik kampları, aşevleri, hastaneler, dispanserler, kan merkezleri gibi sağlık ve yardım kuruluşlarını calıştırır
Turkiye Kızılay Derneği ’nin beyaz zemin ustunde kırmızı aydan oluşan bir bayrağı vardır Kızılay bayrağındaki beyaz renk yaralı askerlerin gomleklerini, kırmızı ay ise kan izlerini simgelemektedir

Kızılay'ın geçmişteki etkinlikleri hakkında verdiğiniz bilgiler oldukça değerli ve detaylı. Kızılay'ın kuruluşundan itibaren yaptığı etkinlikler ve hizmetler gerçekten önemli ve insanların hayatlarını kötü durumlardan kurtarmaya yönelik çalışmaları mevcut.

Kızılay'ın temel amacı, savaş, doğal afetler, salgın hastalıklar gibi felaketlerden etkilenen insanlara yardım etmektir. Deprem, sel, yangın gibi afetlerde hızlıca harekete geçerek mağdurlara barınma, yiyecek, giyecek gibi temel ihtiyaçları sağlaması çok önemlidir. Ayrıca yaralanan insanların iyileşmeleri için geçici hastaneler kurması ve savaşta yaralanan askerlere destek olması da takdire şayan bir görevdir.

Salgın hastalık durumlarında da Kızılay'ın hastalara yardım etmesi, sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi adına önemli bir rol üstlenmektedir. Aşevleri açarak ihtiyaç sahiplerine yiyecek ve içecek yardımı yapması da toplumsal dayanışmanın güzel bir örneğidir.

Kızılay'ın depolardan sağladığı ihtiyaç malzemelerini felaket bölgelerine göndermesi ve dağıtması, yardımseverlerin bağışları ile desteklenmesi, üyelerin katkıları ve gelirlerini Kızılay pullarından elde etmesi de organizasyonun sürdürülebilirliği açısından önemlidir.

Kızılay'ın hiçbir ayrım yapmadan yardım elini uzatması, insanı insan olduğu için önemseyen bir anlayışın yansımasıdır. Gerek Türkiye'de gerekse yurt dışında yaptığı yardımlarla insanların acil ihtiyaçlarını karşılamaya çalışması, insani yardım çalışmalarının taçlandırılması anlamına gelmektedir. Ayrıca diğer yardım kuruluşlarıyla işbirliği yaparak etkili ve geniş kapsamlı yardımları koordine etmesi, toplumun faydasına olan bir düzenlemedir.

Kızılay'ın beyaz zemin üzerinde kırmızı aydan oluşan bayrağı, organizasyonun amacını ve sembolünü yansıtan özel bir tasarım olarak görülmektedir. Yaralı askerlerin ve yardıma muhtaç insanların simgesi olan beyaz ve kırmızı renkler, Kızılay'ın insani yardım faaliyetlerinin önemini vurguluyor.

Geri